Medici van IDF helpen Palestijnse vrouw bij bevalling

Spread the love

Vanmorgen vroeg hebben soldaten van de IDF een Palestijnse vrouw geholpen bij het ter wereld brengen van een baby in een militaire ambulance.

De vrouw, woonachtig in de Jordaan Vallei, belde rond 2 uur ’s nachts voor medische assistentie. Een medisch team van de IDF, bestaande uit een paramedicus, drie medici en de plaatsvervangende commandant van de Vallei Brigade, luitenant-kolonel Shalom Eisner, werden naar het gebied gestuurd. Omdat het gebied per ambulance niet bereikbaar was, werd de vrouw op een stretcher naar de ambulance gebracht, en tijdens de rit op Route 90 begon de bevalling.

De paramedicus, sergeant Gilad Nesher, hielp de vrouw bij de bevalling; een moeilijke procedure omdat er geen bevallingsapparatuur in de ambulance aanwezig was. De situatie werd verder bemoeilijkt doordat de baby in eerste instantie niet ademde. Maar na een uur van intensieve reanimatie begon de baby zelf te ademen.

Moeder en kind zijn per IDF helikopter van de 669e SAR unit naar het Hadassa Ein-Kerem Ziekenhuis gebracht en komen daar op dit moment op krachten.

Bron: IDF Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *