Beschaafde mensen zouden haattour af moeten wijzen

Spread the love

Opmerking vooraf: Dit artikel lijkt misschien (nog) niet relevant voor Nederland, maar we hebben toch besloten het te plaatsen. Reden is deelname aan de presentatie van GroenLinks-lid Hajo Meyer.

Anti-Israël activisten zijn tot een nieuw dieptepunt gedaald met hun “Never again for anyone”-tour. Schaamteloos wordt het post-Holocaust motto “Nooit meer” verkracht en Holocaustoverlever Hajo Meyer belicht om Israël te demoniseren en Joden inferieur te maken en hen te beschuldigen dat zij de “nieuwe Nazi’s” zouden zijn. De tour, die ondermeer op 4 februari op DePaul Universiy te zien zal zijn, trekt daarna naar meerdere steden.

De meest verachtelijke en antisemitische aspecten van het evenement op 4 februari waren dat de sprekers claimden dat Zionisten samen hebben gewerkt met de nazi’s en antisemieten om Europese Joden te dwingen naar het Palestijns Mandaat te gaan. Ze beweerden zelfs dat Lord Balfour, die officiële Britse goedkeuring verleende aan het Zionisme, antisemitisch was. Het gevolg was, dat de sprekers de slachtoffers als daders aanwezen en de Holocaust gebruikten als wapen tegen Joden die Israël ondersteunen. Net zo verwarrend was het dat Hajo Meyer meermalen de grote meerderheid van de wereldwijde populatie van Joden demoniseerde, en claimde dat elke Jood die Israël ondersteunt, en dan maakt het niet waar ze staan in het links-rechts politiek spectrum, geen ‘authentieke’ Joden zijn, maar ‘ontmenselijkt’ en Nazi-Joden. Dit soort presentaties reproduceren de haatpropaganda van de jaren 30 van de vorige eeuw, die Joden isoleerde en demoniseerde en, tragischerwijze, de weg baande voor het Nazi-programma van etnische zuivering en volkerenmoord. Mensen kunnen het oneens zijn over Israëlische en Palestijnse politieke vraagstukken en op redelijke manier over deze zaken debatteren, maar geen enkel ‘respectabel’ instituut zou het zichzelf toe moeten staan om zijn naam te laten bederven door het houden van dit laakbare programma,

aldus Roz Rothstein, CEO van StandWithUs, de organisatie voor internationaal Israëlisch onderwijs.

Extremistische anti-Israël groeperingen, waaronder de “Middle East Children’s Alliance” (MECA), de “American Muslims for Palestine” (AMP), die geleidt wordt door de Palestijns-Amerikaan Hatem Bazian, een leider van de “Boycott Israel”-beweging, en de randgroepering “International Jewish anti-Zionism Network ” (IJAN), hebben deze tour georganiseerd. Zij zjin allemaal tegenstanders van een twee-staten oplossing en roepen op voor het opheffen van de Joodse Staat.

De organisatoren creëerden een intimiderende sfeer. Een bezoeker vergeleek het met een Ku Klux Klan bijeenkomst. Bezoekers mochten geen opnamen maken, filmen, of foto’s van de sprekers maken. Leden van de “Students for Justice in Palestine” (SJP), die het evenement sponsorde, patrouilleerden door de gangpaden, speurend naar verboden opname-apparatuur.

Dit veroorzaakte een gespannen sfeer, die één bezoeker als fascistisch beschreef,

aldus Brett Cohen, Midwest-campus coördinator van StandWithUs.

Het is verbazingwekkend dat een universiteit als DePaul toestaat dat organisatoren bezoekers de vrijheid om opnamen te maken ontnemen op een open universiteitsevenement en dat ze toestemming geven voor zulke grove tactieken.

voegde Cohen toe.

De sprekers – Meyer, Bazian, en IJAN-lid Sara Karshnar – belasterden de huidige pogingen om tot vrede te komen en prezen de terroristische groepering hamas. Ze vielen de Palestijnse Autoriteit meermalen aan voor “heulen” met Israël door deel te nemen aan vredesgesprekken en hemelden hamas op als “de democratisch gekozen representanten van het Palestijnse volk”, ondanks dat de oprichtingsstatuten van hamas oproepen tot moord op Joden, de totale vernietiging van Israël, en de vervanging van Israël door een fundamentalistische moslimstaat, en ondanks dat de regeringstermijn van hamas al een jaar geleden afliep en hamas heeft geweigerd deel te nemen aan nieuwe verkiezingen. Ze vielen de Israëlische vredesverdragen met Egypte en Jordanië aan, waarbij Bazian claimde dat deze verdragen niet meer zijn dan een Israëlisch complot om “zijn strategische grenzen op te rekken tot Irak”.

De sprekers verkrachten systematisch feiten, of verzonnen die, om een parallel te schetsen tussen het Zionisme en het Nazi-programma. Zonder enig bewijs claimde Bazian dat de Palestijnen in 1948 één staat wilden waar “iedereen zou wonen”. Hij negeerde de georganiseerde aanvallen tegen Joden die in de jaren 20 en 30 plaatsvonden, met als dieptepunt de slachting van de Joodse gemeenschap in Hebron in 1929, en het feit dat de Palestijnse leider, de moefti van Jeruzalem, heulde met Hitler en hoopte om de “Finale Oplossing” naar het Midden Oosten te kunnen brengen. Hij gaf Israël zelfs de schuld van de Arabisch-Israëlische oorlogen die door Arabische staten werden geïnitieerd, en niet door Israël. Hij claimde dat in 1948 “het doel van de Arabische legers was om gebieden veilig te stellen die bedoeld waren voor een Palestijnse staat”, terwijl uit historische documenten bevestigen dat het ging om een oorlog van totale vernietiging tegen de pas opgerichte Joodse Staat, zoals Arabische leiders destijds openlijk aan de wereld kenbaar maakten. Sprekers stelden de Israëlische premier Netanyahu op een lijn met hezbollah, de door Iran gesponsorde terroristische organisatie in Libanon, en claimde dat zij beiden “rechts” zijn. Bazian deinsde er niet voor terug om etnische zuivering van Joden aan te raden, door te verklaren dat de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor “Lieberman terug zou moeten gaan naar Rusland”

Hajo Meyer maakte de vermeende overeenkomsten tussen Israël en de nazi’s meer expliciet. Gebruik makend van zijn status als Holocaust overlever, vergeleek hij de IDF soldaten met bewakers van Auschwitz. Hij denigreerde de Joden en Judaïsme.

De Joodse mensen zijn geen beschaving

scandeerde hij. De enige religie die pro-Israël Joden delen is de

Holocaust-religie … Ze kunnen niet claimen dat ze Jood zijn, dus daarom hebben ze de Holocaust-religie uit moeten vinden, dat is, met hun hogepriester Elie Wiesel

zei hij. Meyer bagatelliseerde de Holocaust om Israëlische en nazi activiteiten op één lijn te kunnen krijgen. Hij claimde dat

de Duitsers in 1941 niets anders van plan waren dan de massale deportatie van de Joden uit Duitsland en andere door hen veroverde landen.

De impliciete waarschuwing die doorschemerde was dat Israël mogelijk op de weg naar genocide van de Palestijnen zit, door de naam van de tour “Never Again for Anyone”

Dit programma, met zijn leugens en portrettering van pro-Israël Joden als duivels, is gevaarlijk. De samenzweringstheorieën over een machtige, duivelse Zionistische kliek, laten de antisemitische vervalsing van De protocollen van de wijzen van Zion weerklinken. In een tragische en vergiftigende tegenstelling zeggen de sprekers “Never Again for Anyone” maar werken er hard aan om een nazi-achtige haat tegen Joden uit te broeden. In hun ontspoorde wereldbeeld zijn Israëlische Joden duivelse onderkruipsels, net zoals de nazi’s de Joden ooit betitelden als “vreemde elementen” die hun land vervuilden en de oorzaak waren van alle ellende. Iedereen die dit programma plaats laat vinden in zijn organisatie is een tegenstander van vreedzame samenleving en helpt het tot stand brengen van een boosaardig nieuw antisemitisme

zei Rothstein.

Bron: StandWithUs


Direct na het maken van de vertaling werden we nog een keer bevestigd in onze mening dat dit artikel ook voor Nederland door onderstaand artikel:
Politie op zoek naar jodenhater
(Novum) – De politie is op zoek naar de man die woensdag de Hitlergroet bracht aan twee rabbijnen die met geestelijken van andere religies door Amsterdam-West wandelden. Beelden van de man zijn gepubliceerd op de website van de Amsterdamse politie.
Politie op zoek naar jodenhater

Door politie gezochte JodenhaterDe geestelijken liepen door Amsterdam-West in het kader van een project dat moet zorgen voor dialoog tussen verschillende bevolkingsgroepen. Naast de rabbijnen Raphael Evers en Awraham Soetendorp liepen onder anderen een moslimgeleerde en een bisschop mee.

Tijdens de wandeling bracht een man de Hitlergroet naar de groep, en scandeerde ‘kankerjoden’. Een camera van het televisieprogramma Pownews legde het incident vast. Rabbijn Evers heeft aangifte gedaan van antisemitisme.

Bron: nieuws.nl

Volgens de site Powned heeft ook Harry Polak aangifte gedaan.

Zie hieronder ook de aflevering van de betreffende Pownews-uitzending van woensdag 9 februari 2011.Bron: Pownews

Het laatste deel van deze posting is eerder als zelfstandig artikel verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *