Dood een Jood – leef als een koning

Spread the love

Een campagne van de vrijwilligersgroep “My Israel” ter ondersteuning van een wet om de omstandigheden van gevangen terroristen te verzwaren komt op gang. Vijfduizend mensen hebben inmiddels de in de Hebreeuwse taal geschreven petitie waarin de regering wordt opgeroepen om een wet aan te nemen die gevangen terroristen de luxe omstandigheden waaronder zij momenteel in Israëlische gevangenissen verblijven ontneemt, ondertekend om de druk op Hamas op te voeren om Gilad Shalit vrij te laten.

Een hooggeplaatste gevangenismedewerker wordt aangehaald op de website My Israel die zegt:

Wie op een makkelijke manier zijn bul wil halen, hoeft alleen maar een Jood te doden of een terroristische aanslag te plegen. Hij krijgt zijn bul op kosten van de Israëlische belastingbetaler, totdat hij wordt vrijgelaten bij een volgende gevangenen-deal

Shalid wordt sinds 2006 door Hamas vastgehouden. De behandeling van de enige Israëlische gevangene van Hamas is barbaars: de organisatie houdt zich niet aan het internationale recht en de geaccepteerde regels over oorlogsvoering, en ze laten niet toe dat Shalit enig bezoek ontvangt.

Gevangen genomen terroristen krijgen in Israël bezoek, televisie, kranten en balspellen. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om te studeren voor academische diploma’s aan de Open Universiteit van Israël.

Er zijn twee wetsvoorstellen gedaan. Eén door Likoed Knesset-lid Danny Danon, en de ander door Likoed Knesset-lid Yariv Lenin, Knesset-lid Yisrael Hasson (Kadima) en Knesset-lid Moshe Matalon (Israel is Our Home). Gevangen genomen terroristen zouden alle extra privileges kwijtraken totdat Shalit is vrijgelaten.

Op verzoek van de premier is de behandeling van de wetsvoorstellen tijdelijk stopgezet vanwege gemelde vooruitgang in de onderhandelingen over Shalit.

De belangrijkste reden om de gevangen terroristen niet steviger aan te pakken is de angst voor een gewelddadige opstand in de gevangenis. Zo’n opstand zou met geweld moeten worden neergeslagen (zoals in elke gevangenis! -red.) en daarbij zouden slachtoffers onder de gevangenen kunnen vallen, wat door de wereld veroordeeld zou worden. De buitenlandse media besteden echter over het algemeen totaal geen aandacht aan de misstanden in gevangenissen in Arabische landen.

Bronnen melden dat het beveilingspersoneel er van overtuigd is dat zij aangeklaagd zouden worden als er slachtoffers zouden vallen onder druk van linkse media en leden van de Knesset. Daarom geven zij er de voorkeur aan om de terroristen tevreden te houden.

Bron: Israël National News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *