Mike Huckabee over Israëlische nederzettingen:”Racisme” & “Apartheid”

Spread the love

Voormalig gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, op reis in Israël zei woensdag 2 februari dat de ban op Israëlische nederzettingen op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever “apartheid” is.

Om tegen Joodse mensen te zeggen, ‘Je mag hier niet wonen, je mag je kinderen hier niet opvoeden,’ is pas echt racisme, dit is apartheid”

aldus Huckabee.

Van Huckabee, die door de regio reist als onderdeel van een reis om zijn buitenlandse politieke standpunten te benadrukken, wordt algemeen verwacht dat hij zich in de komende maanden kandidaat zal stellen voor het presidentschap van de VS.

Huckabee volgt voormalige gouverneur van Massachusetts Mitt Romney, die de regio een week eerder bezocht. Zowel Romney als Huckabee hadden een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Gouverneur Haley Barbour van Mississippi kondigde aan de regio later deze week te bezoeken.

Huckabee’s opmerkingen komen op het moment dat Israël zijn bezorgdheid over de onrust in Egypte heeft uitgesproken.

Huckabee merkte ook op dat hij geen tegenstander van een Palestijnse staat is.

Ik ben niet tegen een Palestijnse staat. Ik ben alleen realistisch; ik zie niet in hoe dat moet werken als je twee mensen en twee overheden op elkaar zet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *