Ook in Jemen wordt de Fabeltjeskrant nog gedrukt

Spread the love

Jemen geeft Israël de schuld van de onrust in de Arabische wereld

Saleh zegt:

Er is een commandocentrum in Tel-Aviv met als doel de destabilisatie van de Arabische wereld

Die zou worden gerund door het Witte Huis.

De Jemense president Ali Abdullah Saleh beschuldigde Israël en de Verenigde Staten op dinsdag 1 maart 2011 dat zij opstanden tegen de regimes door de Arabische wereld uitbroeien om zijn land te destabiliseren.

Er is een commandocentrum in Tel-Aviv met als doel de destabilisatie van de Arabische wereld

zei Saleh in een speech op de Sanaa Universiteit. Hij legde uit dat het commandocentrum wordt gerund door de VS.

Tienduizenden demonstranten waren voor het eerst vergezeld van de oppositiepartijen op de universiteit samengekomen. De Jemense oppositie wees een voorstel voor een eenheidsregering afgelopen maandag van de hand, en zei dat het achter de eis van de tienduizenden demonstranten stond die eisen dat Saleh na 32 jaar aftreed.

De beweging kwam op gang toen het geweld in het zuiden op zijn hoogtepunt was. Lokale autoriteiten zeiden dat schutters twee soldaten hadden neergeschoten, en een opstand in een gevangenis, waarbij twee bewakers gewond raakten en vier gevangenen ontsnapten, kostte het leven van een gedetineerde.

Tienduizenden demonstranten kwamen door het hele land samen, van Sanaa tot andere regionen waar separisten of Shiïtische rebellen de scepter zwaaien, slogans roepend als:”Geen dialoog, geen dialoog, jou vertrek is de enige optie”

De afgelopen twee weken zijn 24 mensen om het leven gekomen.

Bron: Jerusalem Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *