Verkaring Kolonel Richard Kemp voor de VN

Spread the love

De verklaring van Kolonel Richard Kemp op de spoedzitting van de VN

Vertaling van de toespraak van Colonel Richard Kemp:

Dank u, meneer de president.

Ik ben de voormalig commandant van de Britse Strijdkrachten in Afghanistan. Ik heb gediend bij de NAVO en de VN, heb commando gevoerd over troepen in Noord-Ierland, Bosnië en Macedonië, en heb deelgenomen aan de Golfoorlog. Ik heb lange tijd doorgebracht in Irak sinds de invasie in 2003 en heb gewerkt aan internationaal terrorisme voor de Inlichtingendienst van de Britse overheid.

Meneer de President, afgaande op mijn kennis en ervaring kan ik dit zeggen. Tijdens Operatie “Cast Lead” heeft het Israëlische leger meer gedaan om de levens van burgers in een oorlogsgebied te beschermen dan enig ander leger in de geschiedenis van oorlogsvoering.

Israël deed dat terwijl zij tegenover een vijand stonden die zijn mortieren met opzet achter het menselijke schild van de burgerbevolking positioneerde. Zowel Hamas als Hezbollah zijn experts in het aansturen van de agenda van de media. Beiden hebben altijd mensen paraat staan om interviews te geven om de Israëlische Strijdkrachten te beschuldigen van oorlogsmisdaden. Ze zijn grootmeesters in het in scene zetten en verstoren van incidenten.

De IDF staat voor een uitdaging die wij Britten niet in dezelfde mate onder ogen hoeven te zien. Het is de automatische Pavloviaanse aanname van velen in de internationale media en internationale mensenrechtenorganisaties dat de IDF fout zit. Dat zij mensenrechten misbruiken.

De waarheid is dat de IDF uitzonderlijke maatregelen heeft getroffen om Gaza-burgers op de hoogte te brengen van gebieden die aangevallen zouden gaan worden, door het strooien van meer dan 2.000.000 leaflets en het plegen van meer dan 100.000 telefoontjes. Veel missies waarmee Hamasdoelen uitgeschakeld hadden kunnen worden werden afgebroken om burgerslachtoffers te voorkomen.

Tijdens het conflict heeft het IDF enorm veel humanitiare hulpverlening in Gaza toegestaan. Om hulp letterlijk in de handen van je vijanden te bezorgen is, in de ogen van militaire strategen, normaal gesproken ondenkbaar. Maar het IDF heeft deze risico’s wel genomen. Ondanks dit alles zijn er natuurlijk wel onschuldige burgerslachtoffers gevallen. Oorlog is chaos en vol met fouten. Er zijn fouten gemaakt door Britse, Amerikaanse en andere strijdkrachten in Afghanistan en in Irak, waarvan velen zijn toe te schrijven aan menselijke fouten.

Maar vergissingen zijn geen oorlogsmisdaden. Boven alles waren de burgerslachtoffers het gevolg van de manier van oorlogvoeren van Hamas. Hamas heeft met opzet geprobeerd om zijn eigen burgers op te offeren.

Meneer de President, Israël had geen keuze, behalve het beschermen van haar eigen burgers om Hamas te laten stoppen met de raketaanvallen op hen.

En ik zeg het nog een keer: De IDF heeft meer gedaan om de rechten van burgers in een oorlogsgebied te beschermen dan enig ander leger in de geschiedenis van oorlogsvoering.

Dank u, meneer de President.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *