CO2 leugen weer bevestigd

Spread the love

De ijskap op de Zuidpool van Mars is al drie jaar achtereen gekrompen, aldus Habibullo Abdussamatov, hoofd ruimte-onderzoek aan het Pulkovo-observatorium bij St. Petersburg, bekend. Toen rees de vraag of ook hier sprake zou zijn van een stijgend CO2-gehalte als schuldige.De ijskap kan alleen gesmolten zijn als de temperatuur is gestegen, en dat is volgens hem ook het geval. De energie van zonnestraling in ons heelal is de laatste tijd toegenomen, en dat heeft volgens hem ook grotendeels de opwarming van de aarde veroorzaakt. De opwarming van de aarde is volgens Abdussamatov niet het gevolg van het stijgende CO2-gehalte in de atmosfeer.

Er zijn klimatologen die stellen dat de afname van de ijskap op de Zuidpool van Mars het gevolg is van de ‘waggelende’ beweging van de planeet om zijn as. Daardoor zouden de polen soms meer, en soms minder naar de zon gekeerd zijn. Doordat de Zuidpool nu meer naar de zon gekeerd zou zijn, zou de Zuidpool dus iets krimpen als gevolg van de toegenomen zonne-invloed in het gebied.

Abdussamatov staat niet alleen
Abdussamatov is niet de enige die verklaart dat de aarde niet opwarmt als gevolg van een broeikaseffect. Hij heeft onder meer de Denen Hendrik Svensmark en Eigil Friis-Christensen aan zijn kant, en nog velen meer. Deze onderzoekers zijn echter met name interessant, omdat zij met hun onderzoeken van de laatste decennia duidelijk hebben aangetoond dat de temperatuurschommelingen op aarde gelijk op gaan met de actviteit van de zon. Als alle ‘storende factoren’ (denk aan vulkaanuitbarstingen) buiten beschouwing worden gelaten, blijkt er een duidelijk verband tussen zonneactiviteit en temperatuur op aarde. De variatie van de temperatuur blijkt ca. 0,5 graden te zijn, precies de wijziging die we in de 20e eeuw mee hebben gemaakt.

Dit hebben Svensmark en Christensen niet alleen statistisch aangetoond, ze hebben ook de processen beschreven die dit veroorzaken.

Een ander feit wat de stelling van Abdussamatov onderbouwt zijn de temperatuurwisselingen van andere planeten, die keurig gelijk opgaan. Enkele voorbeelden:

  • Jupiter is ca. 4 graden warmer geworden;
  • Neptunus is warmer geworden;
  • Triton (de maan van Neptunus) is tussen 1989 en 1998 5% warmer geworden (wat ca. 12 graden zou zijn op aarde)
  • Saturnus is 3 – 5 graden warmer geworden
  • Pluto is 2 graden warmer geworden
  • Mars is 0,65 graden warmer geworden

Met deze gegevens is de conclusie simpel:

  1. Er wonen op al die planeten en manen nog niet ontdekte wezens die teveel CO2 uitstoten, waardoor hun planeet opwarmt;
  2. Niet de verhoogde CO2 uitstoot is de oorzaak van de opwarming van de aarde, maar de activiteit van de zon, die zowel zorgt voor opwarming als afkoeling

Meer info: National Geographic

Bron: Weet Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *