Maleisië wil drukken Bijbel toestaan

Spread the love

(Novum/AP) – De Maleisische overheid is van plan het drukken van de Bijbel in het Maleisisch toe te staan. Met deze grote tegemoetkoming aan de christenen in het land hoopt de overheid de woede over in beslag genomen exemplaren van het boek te sussen.

De Bijbel mag in het streng islamitische land nu nog niet in het Maleisisch worden gedrukt. Daarom worden de boeken uit het buitenland geïmporteerd. De douane heeft echter tienduizenden exemplaren in beslag genomen omdat daarin het woord Allah wordt gebruikt om god aan te duiden.

De overheid zei zaterdag dat straks alle Bijbels, inclusief die in het Maleisisch, in het land mogen worden gedrukt. De stap wordt genomen met de verkiezingen van 16 april in de staat Sarawak op het eiland Borneo in het vooruitzicht. Daar is meer dan veertig procent van de bevolking christelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *