Bolkestein: Jood heeft geen toekomst in Nederland

Spread the love

Volgens Bolkestein is er door het toenemend aantal antisemitische Marokkaanse jongeren geen toekomst meer voor Joden in Nederland. Dat zegt hij maandag in dagblad De Pers.

Bewuste Joden moeten zich realiseren dat er voor hen geen toekomst is in Nederland

aldus VVD-‘prominent’ Frits Bolkestein. Hij schijnt tegenover De Pers deze uitspraak, die hij zou hebben gedaan in “Het Verval”, een onlangs verschenen boek van Manfred Gerstenfeld, te hebben bevestigd.

Met bewuste Joden doel ik op Joden die als zodanig herkenbaar zijn, zoals orthodoxe Joden. Voor hen zie ik geen toekomst hier vanwege het antisemitisme onder vooral marokkaanse Nederlanders, die in aantal blijven toenemen.

Bolkestein is van mening dat de Joden hun kinderen beter kunnen adviseren om te emigreren naar Amerika of Israël. Vertrouwen in de huidige plannen ter bestrijding van het antisemitisme, zoals het inzetten van ‘lokjoden’, heeft hij niet.

Ik ben pessimistisch. Want het Israëlisch-Palestijnse conflict – dat vooral over de Westoever gaat – blijft woekeren. Ik voorzie geen spoedige oplossing en dan blijft ook het antisemitisme bestaan. Veel Marrokaanse en Turkse jongeren zullen zich niets aantrekken van de maatregelen

Bolkestein is ook van mening dat Arabische TV-zenders, die hier via de schotel worden bekeken, een kwalijke rol in het hele proces spelen.

Het antisemitisme is sinds “9/11” in een stroomversnelling geraakt, en staat sinds afgelopen zomer hoog op de politieke agenda, toen bekend werd dat er in Amsterdam-West een ‘schuilsynagoge’ bestaat. Amsterdam-West is een stadsdeel met veel islamitische bewoners. Veel Joodse instellingen, zoals scholen, moeten inmiddels beveiligd worden.

Het CIDI telde vorig jaar maar liefst 55% meer antisemitische incidenten dan een jaar eerder. Een deel van deze antisemitische incidenten worden ook veroorzaakt door extreem rechtse autotochtone daders.

Het Verval schetst een triest plaatje. Zelfs op Bar Mitswa feesten zijn bewakers aanwezig. Steeds meer orthodoxe Joden kiezen er voor om geen keppeltje meer te dragen vanwege de scheldpartijen op straat. Op sommige scholen is het praktisch onmogelijk om les te geven over de Holocaust als historsch feit vanwege de vijandige reacties van allochtone leerlingen.

Bron: De Pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *