Waarom ik religie haat, maar van Jezus hou

Spread the love

Toen ik de link doorkreeg via twitter was de video ongeveer 14.000.000 bekeken. Nu, bij het schrijven van deze posting een dag later, al ruim 15.000.000 keer.

Van de auteur:
Een gedicht wat ik geschreven heb om het verschil tussen Jezus en valse religie duidelijk te maken. In de Schrift kreeg Jezus de meeste tegenstand van de religieuze mensen uit Zijn dagen. In de kern is het Evangelie van Jezus en het goede nieuws van het Kruis in volledige tegenspraak met eigengerechtigheid/zelfrechtvaardiging. Religie richt zich op de mens, Jezus is gericht op God. Dit gedicht beschrijft mijn reis hoe ik deze waarheid ontdekte. Religie eindigt of in trots, of in wanhoop. Trots omdat je een lijstje maakt wat je kunt doen, daarnaar handelt en dat beter doet dan anderen, of wanhoop omdat je je niet aan je eigen lijstje kunt houden en het gevoel hebt “niet goed genoeg” te zijn voor God. Met Jezus daarentegen heb je nederige, vertrouwende vreugde om Hij je representeert, en niet jij zelf en Zijn offer is perfect en plaatst ons in een perfecte relatie met God!

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *