Stijging zeespiegel niet te voorkomen?

Spread the love

Op 1 juli verscheen dit artikel in het AD. Een korte reactie

In feite schrijft men dat alle milieumaatregelen, die de burger vreselijk veel geld kosten, bijvoorbeeld ook voor het beperken van menselijk leed gebruikt kan worden, zinloos zijn.

Dan is de grote vraag nu, waarom we nog steeds belast worden voor allerlei maatregelen die dus feitelijk zinloos zijn. Dan kunnen we het geld beter op een wel zinvolle manier besteden!

Naar mijn mening worden er echter op veel te makkelijke manier allerlei verbanden gelegd die later niet blijken te kloppen. Meest cynische is dat op basis van die ‘wetenschappelijke’ rapporten wel belastingheffingen ingevoerd worden, maar het is nog nooit gebeurd dat er een belastingheffing verdwijnt omdat achteraf blijkt dat de basis waarop geheven wordt niet klopt.

 

De angst, of de noodzaak voor manipulatie van de burger, is zo groot dat het artikel ook nog eens half dubbel werd geplaatst: http://mobiel.ad.nl/article/news24/5596/3279958/Stijging-zeespiegel-niet-te-voorkomen.html

Een paar weken geleden sprak ik een glacioloog, iemand die heel veel weet van gletsjers, en die was heel duidelijk: Dat de gletsjers momenteel klein zijn klopt precies, maar heeft niets, maar dan ook niets te maken met de vermeende werking van CO2. Hij heeft veel contact met wetenschappers en het is hen allang duidelijk dat de politiek en de media de hype enorm opblazen, net als destijds met de ‘zure regen’, om belastingheffingen door te kunnen voeren en om de burger steeds verder in zijn vrijheid in te kunnen perken. Als de burger maar bang genoeg is, lukt dat vanzelf en worden de meest belachelijke maatregelen zonder al te veel weerstand geaccepteerd.

Volgens hem ligt de oorzaak direct in verband met de zonne-activiteit. Die is in 2012 op een hoogtepunt, met kleine gletsjers tot gevolg. De gletsjer bij de Gross Glockner was 500 jaar geleden nog veel kleiner dan hij nu is, en was in 1978 op zijn grootst. Dat klopt allemaal precies met de meetgegevens, alleen wordt er een verkeerd verband gelegd om mensen bang te maken en te manipuleren.

Het is bekend dat er al honderden wetenschappers protesteerden toen bleek dat hun naam ongevraagd toegevoegd was aan het IPCC-rapport wat de basis is voor onder meer een milieuheffing van ca. 120% op energie in Nederland. Ja, u leest het goed! 120%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *