Zes procent van de Palestijnse begroting gaat naar salarissen van terroristen

Spread the love

De in financiële moeilijkheden verkerende Palestijnse Autoriteit betaalt jaarlijks meer dan 30 miljoen euro aan Palestijnse terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten.

De dodelijke Park Hotel aanslag
De dodelijke Park Hotel aanslag

Wat dat een Palestijnse terrorist nu precies oplevert? Nou, als je meer dan 30 jaar cel hebt gekregen van de Israëlische rechter, bijvoorbeeld omdat je Joodse kinderen hebt helpen opgeblazen, dan verdien je 2.400 euro per maand. Dat is dus net zoveel als Jan Modaal in Nederland.

Ook de Palestijnse Autoriteit wordt getroffen door de financiële crisis, omdat sommige donorlanden hun bijdrage terug schroeven. Desondanks verdrievoudigde premier Salam Fayyad vorig jaar het maandloon van terroristen.

Het maakt daarbij niet uit of de terroristen van Fatah zijn – de politieke partij van president Abbas – of van de rivaal Hamas.

Neem bijvoorbeeld de Hamas terrorist Abbas al-Sayyeed, die is veroordeeld voor het plannen van het Park Hotel bloedbad. Daarbij werden 30 Israëlische burgers gedood, merendeels bejaarden die in het restaurant van het hotel zaten te eten. Ook hij ‘verdient’ de maximale 2.400 euro per maand.

Daar gaat uw belastinggeld dus naar toe. De SP wil zelfs nog meer uitgeven aan ontwikkelingshulp want zij wil “de rekening van de crisis niet neerleggen bij de allerarmsten”.

Daaronder vallen dus ook Palestijnse terroristen, zelfs als die al gratis kost en inwoning hebben in de gevangenis.

Bron: Likoed Nieuwsbrief 5 september 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *