Trambestuurder gaat de mist in met antisemitische opmerking

Spread the love

Soms is het goed een bericht nog eens terug te lezen …

VVD-duoraadslid Stefan de Bruijn is verontwaardigd over een opmerking die een trambestuurder dinsdagochtend maakte. Toen een tram het Anne Frank Huis passeerde, riep de bestuurder van het voertuig namelijk door de speaker dat de toeristische trekpleister ‘de plek is waar joden hun geld verdienen’.

De Bruijn werd van het euvel op de hoogte gesteld door de voorzitter van de Nederlands-Israëlitische HoofdSynagoge, Ron Eisenmann. ‘Klacht over trambestuurder in #020 die via luidspreker de passagiers meldt dat de Joden aan Anne Frankhuis verdienen. Zijn wij te gevoelig?’, twitterde Eisenmann dinsdag.

De Bruijn vindt de uitspraak van de trambestuurder ongehoord en zegt op Twitter het voorval aan te kaarten bij de gemeenteraad. ‘Zal dit aan de orde stellen in de gemeenteraad. Hopelijk spreekt ook GVB bestuurder(s) aan op wangedrag/gebrek aan tact/antisemitisme’, aldus De Bruijn. Ook wethouder Lodewijk Asscher (financiën, PvdA) is niet te spreken over de situatie. Op Twitter noemt hij de opmerking ‘volstrekt onacceptabel’.

GVB reageert ontzet op de kwestie en zoekt uit welke trambestuurder het betreft. ‘Dergelijke uitspraken tolereren we absoluut niet bij GVB. We willen deze persoon dan ook snel vinden’, aldus een woordvoerder. Inmiddels is duidelijk om welke tram en tijdstip het gaat. GVB probeert er nu achter te komen welke werknemers daarin zaten. Vervolgens zal er een gesprek met hen volgen. Onduidelijk is nog welke mogelijke sancties zullen volgen.

Bron

En dan denk je terug aan de rel bij hetzelfde bedrijf over een christelijke bestuurder die een kruisje droeg … en dan denk je terug aan zijn vrouwelijke moslimcollega’s die wel een hoofddoek mogen dragen … en dan denk je over gelijke rechten, gelijke behandeling. En dan besef je dat ook de overheid daar keer op keer de mist in gaat en te trots is om een excuus te maken of een fout toe te geven.

Zoals een collega onlangs zei:”Hoogmoed komt voor de val”. En dan denk je aan de geschiedenis, en aan de gebeurtenissen en toestanden in diverse grote rijken vlak voor hun val. En dan besef je dat het niet lang meer kan duren. Dat is geen pessimisme, maar realisme.

En als we als gelovigen over de horizon kijken, dan weten we dat we een hoopvolle toekomst hebben! Een fantastische toekomst! The best is still to come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *