Niet de andere wang toekeren

Spread the love

Een uitgelicht artikel in de weekendeditie van de Hebreeuwse krant Ma’ariv gaf onlangs een verontrustend verslag van Israëlische soldaten die over hun dienst in Judea en Samaria vertelden. Zij worden, in tegenstelling tot de voortdurende leugens over ‘Israëlische wreedheid’, verboden om als soldaten te handelen, zelfs wanneer hun levens in gevaar is.

Vanwege de door het leger opgelegde beperkingen bij het gebruik van geweld op Palestijnse agressoren worden we ‘getrakteerd’ op beelden waarop te zien is hoe soldaten – bij gebrek aan alternatief – van conflictsituaties vluchten, zich opsluiten in hun voertuigen of te kampen hebben met verbaal geweld en seksuele gebaren die bedoeld zijn hen – en daarmee Israël – te vernederen.

Lees het hele artikel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *