Waar Vitens faalt …

Spread the love

Druppel voor druppel op naar vrede

Midden in de Negev-woestijn groeien vruchten, groenten en bloemen. Ondanks dat men hier met een enorme waterschaarste te maken heeft, halen de boeren grote oogsten binnen. Hun geheim van de rijke oogst ligt bij een uitgekiende druppel-irrigatie – een exportsucces, waar ook Arabische buurlanden graag gebruik van maken.

Dit is de kop in een artikel in het blad Israël Today over de successen van het bedrijf Netafim. Netafim is zeer succesvol en marktleider op het gebied van druppelirrigatie. Zij hebben inmiddels wereldwijd fabrieken en leveren hun systeem onder andere aan de hen omringende Arabische landen.

Waar Vitens (en PGGM en Royal Haskoning) faalden en de vrede een stap verder weg brachten, blijkt een Israëlische onderneming prima in staat om wel mee te werken aan het dichterbij brengen van de vrede:

We hangen dit niet aan de grote klok, maar constateren wel dat deze samenwerking een brugfunctie heeft naar vrede in de regio

Het hele artikel is te lezen in het magazine Israël Today

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *