Gezeur in Groningen

Spread the love

Een paar dagen geleden verscheen een artikel in de media dat Groningers op vakantie zouden gaan van de door de NAM uitgekeerde schadevergoeding. Gezeur was het gevolg

In het artikel “Groningers zetten tentje op bij de NAM” wordt verslag gedaan van een tegenreactie door met tenten en caravans bij de NAM te komen kamperen.

Dit geheel is weer een typerende actie en reactie van mensen die niets beters te doen hebben. De situatie gaat nergens over en is spijkers op laag water zoeken. Heel eenvoudig uitgelegd:

  1. De NAM veroorzaakt schade;
  2. De NAM keert schadevergoeding uit;
  3. Wat de ontvanger met die schadevergoeding doet ik vervolgens zijn zaak!

Kiest de ontvanger er voor om op vakantie te gaan van dat geld, of achterstallige rekeningen te betalen, dan is hij daar in principe vrij in, maar hij heeft zijn schade vergoed gekregen en heeft dus geen recht meer op enige schadevergoeding.

Waarom op een site over de eindtijd? Omdat dit weer één van die typerende tekenen is waarbij mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen, commentaar hebben op alles en iedereen, en vervolgens iedereen zich op zijn lange tenen getrapt voelt.

Wij hebben ooit schade gehad aan een caravan. We konden kiezen: de schade laten repareren en volledige schadevergoeding, of de schade niet laten repareren en 50% uitgekeerd krijgen. De redenatie was eenvoudig: Een caravan die met schade ingeruild wordt levert wel een lagere inruil op, maar niet zoveel dat dan de hele schade vergoed zou hoeven worden. We konden dus 50% uitgekeerd krijgen en daar vervolgens wat anders mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *