Hamas heeft geen Israëlische soldaat in handen

Spread the love

Volgens VN-ambassadeur Ron Prosor klopt er niets van de bewering van Hamas dat zij een Israëlische soldaat in handen zouden hebben.

Het is weer een vreemd artikel op nu.nl. De kop gaat over de vermeende gevangenneming van een Israëlische soldaat, en vervolgens staat er een compleet off-topic videootje tussen over de vermeende doden door een Israëlische aanval op ‘wijk Gaza”.

Op de eerste plaats is Gaza geen wijk. Daarnaast … Als de bewering van Ron Prosor klopt, dan ontmasker je dus in het bericht een leugen van Hamas. Na alle bewijzen van misleidende foto’s op allerlei social media, zal dan ook niemand het bericht over de vermeende tientallen doden serieus nemen. De cijfers komen, uiteraard, van Hamas. Als u het artikel verder leest, zult u ook zien dat de cijfers over het aantal slachtoffers snel spectaculairder worden, wat het vermoeden van propaganda eerder doet toenemen.

Gezien de toonzetting van eerdere berichten kunnen wij ons niet voorstellen dat nu.nl Hamas in diskrediet zou willen brengen. Wat wel opvalt is dat diverse nieuwsberichten op de site aangepast zijn na opmerkingen over de fouten in artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *