nu.nl probeert het nog steeds

Spread the love

De toonzetting van de berichtgeving is nog steeds negatief richting Israël, maar de feiten zijn zo overduidelijk dat zelfs zij niet kunnen ontkennen dat de geweldsspiraal steeds weer door Hamas aangezwengeld wordt.

Maar het is weer eens een artikel wat meer vragen oproept dan antwoorden geeft.

De kop van het artikel geeft Israël duidelijk de schuld van doden die zijn gevallen:

Doden door Israëlische raketten ondanks bestand

Vervolgens staat er in de eerste alinea van het artikel:

Het leger meldt dat woensdagmiddag ook drie Israëlische soldaten zijn omgekomen in Gaza.

Welk bestand was dan van kracht?

Het Israëlische projectiel zou op een fruit- en groentemarkt zijn geland in Gaza-Stad

Is het wel een Israëlisch projectiel geweest? De afgelopen dagen is meerdere keren gebleken dat Hamas-raketten in de Gazastrook zelf neerkomen en daar voor de nodige ellende zorgen. Zou het verbazingwekkend zijn als een regime wat zijn burgers inzet als menselijk schild, deze zelfde burgers opoffert voor propaganda?

Palestijnse vader misbruikt kinderen als menselijk schild

Volgens het ministerie van Gezondheid van Gaza dachten de burgers dat het staakt-het-vuren dat eerder door Israël was aangekondigd nog van kracht was

Het ministerie wist dus beter, maar was ‘vergeten’ haar burgers te informeren?

Hamas deed het bestand af als betekenisloos.

Sorry? Een eenzijdig bestand kan niet. Als Hamas het bestand niet erkent is er dus geen bestand.

Van hen kwamen er twintig om het leven in een VN-school.

Ook hier is weinig bijzonders aan de hand. De VN heeft inmiddels twee of drie keer met het schaamrood op de kaken toe moeten geven dat HUN scholen gebruikt worden als opslagplaats van wapens en als basis om raketten af te schieten. Ze hebben in hun eigen scholen dus niets te vertellen.

”Die mensen waren daar onder de bescherming van de VN, onder onze bescherming!”, aldus Eliasson

Gezien het voorgaande feit is dat dus grote onzin. De VN heeft duidelijk geen idee wat er zich in haar scholen afspeelt, dus is het pure hypocrisie om nu te stellen dat mensen daar onder hun bescherming verbleven. Ze kunnen de veiligheid van niemand garanderen omdat de VN een papieren tijger, en ook nog eens hoofdzakelijk anti-Israël, is. Bekijk de stemmingen van de resoluties maar eens.

Over een eerder bestand schrijft men:

Jeruzalem verlengde de wapenstilstand met vier uur na een oproep van de internationale gemeenschap. De Palestijnen respecteerden dit niet en vuurden raketten af.

Dus … Ja hoor, het is – hoe verbazingwekkend – weer Hamas die de wapenstilstand verbreekt.

En vervolgens komt er weer grote onzin:

Israël beloofde tot zondagavond te stoppen met vechten als Hamas dat ook zou doen. Toen dat niet gebeurde, maakte Israël een einde aan het bestand

Met andere woorden: Hamas verbrak het bestand, maar Israël maakte volgens nu.nl een einde aan een al door Hamas beëindigd bestand. Ze moeten toch eens uitleggen hoe je dat wilt doen!

Toen Hamas zondag rond het middaguur terugkrabbelde en toch een pauze wilde, vond de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat te laat.

En dat lijkt ons niet meer dan terecht. Het gaat om een oorlog, niet een of ander jojo-spelletje.

Omdat nu.nl nog wel eens de neiging heeft artikelen te wijzigen nadat andere sites met kritiek reageren op de artikelen, hebben we een kopie van het artikel waarop we reageren in ons archief opgenomen.

Bron artikel: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *