Video’s van raketten uit dichtbevolkte gebieden

Spread the love

Er zijn nog slechts een paar mensen die niet konden of wilden geloven dat Hamas daadwerkelijk raketten schiet uit dichtbevolkte gebieden. Deze video’s laten duidelijk zien dat het gebeurd en ook zijn er unieke beelden die laten zien hoe het in zijn werk gaat.

Volgens een bericht van het IDF werden er in 29 dagen maar liefst 3356 raketten afgeschoten op Israëlische burgers. 70% van de Israëlische burgers leeft onder directe dreiging van raketaanvallen vanuit Gaza.

Bereik van raketten die afgeschoten worden uit Gaza

Eindelijk kunnen we ook eens beelden laten zien hoe het afschieten van deze raketten nu in zijn werk gaat. Uit het tijdsbestek wat nodig blijkt te zijn voor het opzetten en lanceerklaar maken van een installatie blijkt dat heel wat mensen en tijd betrokken moeten zijn bij het het afschieten van dergelijke aantallen raketten.

 

De eerste reportage is van France 24 waaruit blijkt dat Hamas raketten heeft afgeschoten op ca. 50 meter van een hotel vol met buitenlandse journalisten. Dergelijke opstellingen zijn volgens de verslaggever punt discussie in de internationale gemeenschap. Beelden laten nu zien dat Israël weer de waarheid sprak.

 

In de tweede reportage, gemaakt door het Indiase televisiestation NDTV, is te zien hoe de opbouw van deze installaties in zijn werk gaat. Ook laat het televisiestation zien hoe de volgende morgen vroeg een raket vanuit deze installatie af wordt geschoten.

De reporter verklaart ook dat de eerste nacht dat zij in dat hotel zaten er een raket vanaf dezelfde locatie werd afgeschoten. De hotels aan de overkant zijn naar aanleiding daarvan ontruimd.

Aan de overkant, waar de reporter later naar toe loopt ziet u ook luxe hotels. Dat is toch weer een heel ander beeld dan wat we meestal via de media te zien krijgen. Ook staan er luxe auto’s geparkeerd in een gebied wat volgens de Nederlandse media hermetisch af is gesloten en waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden zouden leven.

Deze beelden laten een heel ander beeld zien.

In de laatste reportage wordt de Arabisch sprekende verslaggeefster van de Arabische tak van France 24 verrast door een raket die vlak naast haar af wordt geschoten. U kunt rustig doorspoelen naar 2:10 en de video van dat punt bekijken.

Deze video schijnt kort na publicatie van de site te zijn verwijderd, maar heeft inmiddels zijn weg via internet al gevonden naar de internationale media. Helaas hebben wij deze video in de Nederlandse media alleen bij het Reformatorisch Dagblad terug gevonden, waar ook de andere video’s te vinden zijn. Ook deze zijn wij niet in de ‘mainstream’-media tegen gekomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.