Het morele faillissement van Nederland

Spread the love

De laatste dagen verschijnen er berichten in de media die het morele faillissement van ons land te duidelijk aantonen.

Onno Hoes, ex-burgemeester
Op de eerste plaats was Onno Hoes weer in het nieuws. Hij moest aftreden als burgemeester van Maastricht en klaagt nu PowNews aan. Dat zou betekenen dat de media in ons land, toch al bekend vanwege hun politiek correcte, gekleurde berichtgeving, nu ook nog eens onder censuur komen te staan. Dat zou de finale doodsteek voor persvrijheid zijn.

Albert Verlinde toont zich in dit artikel van zijn hypocriete kant. Hij heeft medelijden met Onno Hoes, en steunt de aangifte tegen Pownews. Hij vergeet echter dat zijn eigen programma, RTL Boulevard, min of meer bestaat uit vergelijkbare acties en volgens zijn eigen standaard verantwoordelijk gehouden zou moeten worden voor de relationele breuk tussen Wesley & Yolanthe en Jort & Georgina. Beide keren door min of meer verborgen camera-acties.

Dus voor mensen voor wie het Verlinde uitkomt is er geen scheiding tussen publiek en privéleven, maar voor anderen wel. Dat kan natuurlijk niet, zeker niet voor iemand die er bewust voor kiest om een voorbeeldfunctie en een publieke functie als burgemeester te vervullen.

Schokkend is de reactie van het Nederlandse publiek. Op diverse social media steunen velen deze gevallen burgemeester en iemand die er terecht op wijst dat deze man bijna een pedofiel is omdat de jonge man waarmee hij betrapt is nog maar net meerderjarig is, wordt dat niet in dank afgenomen. Over het feit dat hij schaamteloos in het openbaar overspel pleegt heeft al bijna niemand het meer.

Als onze ‘leiders’ er een dergelijke lage moraal op na houden, hoe kunnen we dan van het volk iets anders verwachten, want dat doet de overheid nog steeds wel.

Henk Krol, politiek
Als een politieke partij een ‘leider’ nodig heeft die aangeklaagd is en waarvan bewezen is dat hij fraude gepleegd heeft door sociale premies niet af te dragen en ook nog eens gelogen heeft over de oplage van de Gay-krant, hoe moreel failliet ben je dan? En nog erger: Hoe moreel failliet verwacht men dat de ouderen zijn dat zij van zo’n man verwachten dat uitgerekend hij stemmen voor deze partij binnen moet gaan halen.

Jongeren volgen het voorbeeld van de ouderen, maar als de ouderen zo’n voorbeeld stellen, dan hoeven we niets meer te verwachten voor ons land, behalve een moreel faillissement met alle gevolgen van dien.

De ouderen schreeuwden een paar jaar geleden dat zij Wilders niet nodig hadden toen hij weigerde te tekenen voor verregaande bezuiniging die ouderen zouden treffen. Vervolgens kwamen de bezuinigingen en schreeuwden ze weer moord en brand (en hadden die van binnen mogelijk spijt dat ze Wilders niet hebben gesteund), maar als ouderen massaal op deze moreel failliete partij moeten stemmen, dan hebben we echt een probleem. Gelukkig ken ik veel 50-plussers die met walging deze vertoning gade slaan en hun hoofd schudden.

Wijsheid komt met de jaren,

gaat in de politiek in ieder geval niet op.

De kranten staan tegenwoordig dagelijks vol van artikelen die het moreel faillissement van onze westerse ‘beschaving’ onderstrepen. We leven in een tijd van ongekende informatie, maar zijn niet in staat gebleken om te leren van de lessen van de geschiedenis. Wereldrijken komen, wereldrijken gaan. Uit de geschiedenis hadden we de signalen van het naderende einde van onze beschaving kunnen leren en hadden we dit morele faillissement af kunnen wenden.

We hebben gefaald! en onze kinderen krijgen de rekening gepresenteerd, of in het geval van de 50-plussers hun kleinkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *