nu.nl legt gebruiker nog meer het zwijgen op

Spread the love

Wat doe je als steeds duidelijker wordt dat de ‘nieuws’berichten nogal gekleurd zijn en dat blijkbaar steeds meer mensen opvalt? Een lesje censuur volgens nu.nl

Dit doorgestuurde bericht rolde vandaag onze mailbox binnen:

Beste NUjij’er,

NUjij gaat per 12 september grondig op de schop. Hierover wil ik jou als vaste gebruiker persoonlijk informeren.

Het open reactieplatform NUjij.nl zal verdwijnen er wordt een nieuwe bijdraagfunctie toegevoegd aan de apps en site van NU.nl. Daarmee wordt het eenvoudig mogelijk om een bijdrage te leveren aan het nieuws. Dat kan in de vorm van een nieuwstip, het doorgeven van een foutje of het opsturen van foto’s en video’s.

Discussiëren over het nieuws kan dus niet meer en we zullen algemene reacties die niet bijdragen aan het artikel niet meer publiceren. Met deze verandering willen we ons nog meer richten op het verslaan van het laatste nieuws, in plaats van het mogelijk maken van een discussie over het nieuws.

Met onze nieuwe dienst in onze apps en site staat de redactie directer in contact met de lezer en maken we het voor lezers die aan het nieuws willen bijdragen gemakkelijker om met ons in contact te komen. We hopen dat jij als NUjij’er NU.nl blijft bezoeken en je inhoudelijke tips en bijdrages blijft opsturen.

Wat valt op?

Het open reactieplatform NUjij.nl zal verdwijnen

Nu hebben we al vaker gemeld dat reacties die niet in het straatje passen van nu.nl worden verwijderd, en dat de gebruiker vervolgens geblokkeerd wordt. Dan kan de gebruiker contact opnemen met de redactie, en moest plechtig beloven dat hij zich in het vervolg aan de regeltjes van nu.nl zou houden. Over verschil van mening over de interpretatie van regels is niet te discussiëren, zoals we de laatste vaker in het nieuws hebben gelezen zijn er meer machtshebbers die dat eisen, en zelfs inhoudelijke reacties met bewijsmateriaal die de berichten van nu.nl ontkrachten werden verwijderd.

“Open” was dus al lange tijd een nogal vaag begrip binnen de gelederen van nu.nl.

het doorgeven van een foutje

Dat kan natuurlijk al langer en is van onze kant, uiteraard onderbouwd met het nodige bewijsmateriaal, diverse keren gedaan. Omdat daar nooit enige reactie van nu.nl op is gekomen, noch enig artikel op basis van het gedegen bewijsmateriaal is aangepast, is duidelijk dat nu.nl een propagandasite is die de politiek correcte boodschap hoger in het vaandel heeft dan daadwerkelijke journalistiek en

het verslaan van het laatste nieuws

Discussiëren over het nieuws kan dus niet meer

Maar dat kon feitelijk toch al heel lang niet meer omdat elk tegengeluid in de kiem werd gesmoord. Ons vermoeden is dat de redactie het daar inmiddels zo druk mee heeft, dat besloten is om de eenzijdige communicatie maar verder te versterken en andersdenkenden bij voorbaat de mond te snoeren. En dat in een land met zogenaamd “Vrijheid van meningsuiting”.

Dit artikel plaatsen we omdat wij van mening zijn dit soort ontwikkelingen horen bij de tijd waarin we leven. Het objectieve tegengeluid zal steeds meer tot zwijgen worden gebracht, en deze actie van nu.nl is slechts één van de kleine stapjes om mensen die niet tegen objectieve berichtgeving en een open en eerlijke discussie kunnen in te palmen. Lekker makkelijk consumeren zonder zelf na te denken. En voor de redactie van nu.nl lekker makkelijke schapen die je kunt sturen naar de kant die jij wilt.

Gezien de berichtgeving op nu.nl zal dit weer een stapje naar links zijn. Is dat vreemd zo vlak voor de verkiezingen? Nee, want links heeft het moeilijk, dus moeten alle registers open om de kiezer te beïnvloeden, zelfs het monddood maken van de ’tegenstanders.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *