Weerstand tegen totalitaire staat

Spread the love

URMEHet lijkt er op dat de weerstand met name uit de “alternatieve” hoek komt.

Kunstenaars enzo.

De meeste mensen hebben geen idee wat er achter de schermen allemaal speelt.

De meeste mensen beseffen niet eens hoe ver de zaken al zijn!

Namen als “The Matrix”, “1984”, en dergelijke worden genoemd. Doemscenario’s als China waar inmiddels 23.000.000 mensen geen vliegticket meer kunnen kopen omdat zij niet voldoen aan de “sociale maatstaven”, wat gecontroleerd wordt door geautomatiseerde systemen en gezichtsherkenningssoftware.

Wat waarschijnlijk 99,9% van de burgers van Chicago zich helemaal niet bewust is, is dat er in die stad meer dan 25.000 camera’s hangen. Deze camera’s zitten in één groot netwerk en vormen één grote gezichtsherkenning hub.

Iedereen die in Chicago op straat loopt kan dus gevolgd worden door volledig geautomatiseerde systemen. Voor wie hier een idee van wil hebben is de serie “Person of Interest” een aanrader. Deze serie staat dichter bij de werkelijkheid dan velen beseffen.

Vanuit de eerder genoemde alternatieve hoek, is er nu een alternatief om hier iets tegen te doen. Een bekend voorbeeld waarbij mensen direct geconfronteerd worden met cameracontrole, is bijvoorbeeld het Duitse systeem van verkeerscontrole. Daarbij worden foto’s van de bestuurder van het voertuig gemaakt die bij de overtreding worden gevoegd. De techniek is zo geavanceerd dat deze zelfs door een integraalhelm schijnt te kunnen fotograferen. Best eng. Als je er over nadenkt.

De oplossing?

URME heeft een alternatief ontwikkeld. Twee eigenlijk. De initiafnemer, Leo Selvaggio, heeft zijn gezicht gescand en heeft daar twee maskers mee uitgewerkt.

  1. Een papieren masker
    Dit masker kan voor $ 1,= bij hem besteld worden, maar het is ook te downloaden en dan kunt u het zelf printen.
  2. Een prothese
    Ook deze prothese wordt tegen kostprijs verkocht en kost $ 200,=

Beide maskers schijnen effectief te zijn in het voorkomen dat u gevolgd wordt door geautomatiseerde systemen. Al uw acties worden aan hem toegeschreven door deze geautomatiseerde systemen.

Dat houdt een bepaald risico in voor hem, maar daar heeft hij over nagedacht en hij is van mening dat het het waard is om dat risico te lopen.

Voor meer informatie verwijs ik naar de site van zijn project: urmesurveillance.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *