Cash betalen wordt hoogst verdacht of oerdom

Spread the love

Contant geldDe Bijbel voorspeld een tijd waarin mensen niet meer zullen kunnen handelen als ze het “merkteken van het beest” niet hebben. Dit artikel ligt in die lijn, want het is natuurlijk nog veel makkelijker als er dan geen cash geld meer is.
“Cash is king” en er zullen altijd mensen bereid zijn om met je te handelen als je cash hebt, dus de contantloze maatschappij is een grote stap richting het voorspelde merkteken.

Een opiniestuk in het ND laat zien dat banken, maar ook de politiek, de samenleving steeds meer in de richting van cashloos betalen duwen. ING-klanten kunnen vanaf 1 oktober korting krijgen op de kosten van een bankrekening als ze minder dan vier keer per jaar geld uit de muur trekken.

Banken gaan klanten sturen in de richting van de cashloze samenleving. Ook de politiek kondigde aan contante betalingen van boven de drieduizend euro te willen verbieden in de strijd tegen witwassen. Daarnaast willen ministers het gebruik van 500 euro biljetten verbieden.

De ECB heeft de productie van deze hoge coupures al gestopt, maar haalt ze niet uit de roulatie door ze ongeldig te verklaren. Als het aan Nederland ligt verandert dat snel. Onder Christine Lagarde zal ook de ECB mogelijk de cahsloze samenleving propageren.

Als topvrouw van het IMF heeft ze er nooit een geheim van gemaakt dat het papieren bankbiljet over tien tot twintig jaar net zo verouderd is als de vaste telefoon.

Praktijk

In het openbaar vervoer en in (sport)kantines kan alleen maar met de pin betaald worden. Winkels hebben de plicht om contant geld te blijven accepteren, wat vooral bedoeld is om kwetsbare groepen te ontzien, maar in veel opzichten is dat een achterhoedegevecht.

Wie over een paar jaar met ene portefeuille met bankbiljetten rondloop, is een potentiële misdadiger. Wie met een enkel biljet zwaait bij de kassa is een dief van zijn eigen portemonnee. Cash is hoogst verdacht of oerdom.

En zelfs iemand van boven de honderd jaar zal dat stempel niet op zich gedrukt willen hebben.

Bron: Zoeklicht september 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *