Van hero tot zero…

Spread the love

We leven in een tijd waarin wat krom is recht gepraat wordt, en andersom. Omdat ik geen zin en tijd heb om op alles afzonderlijk te reageren, doe ik het kort via deze post

Een bericht op Twitter van Daantje (@bergdaantje:

Als zzper maandenlang in N-Nederland op de corona afd in “vuurlinie” gestaan. Heb de c- patiënten verzorgd, heb vermoeide collega.s afgelost, geluisterd naar hun frustraties collega.s werden ziek door vaccin of corona ik was er om die diensten op te vullen,hugo wil mij verbieden

Ik heb verschillende situaties aangetroffen, veel sterfte ,maar ook niet hele zieke mensen. 1 verpleeghuis vaccineerde bijna al het personeel op 1 dag…Nietsziende aap. En toen hadden ze een probleem…bijna iedereen ziek… Alle beschikbare invalkrachten moesten invallen….

Ik heb het “geluk” dat ik mijn eigen diensten kan inplannen. Maar ik zag collega.s helemaal opbranden, ik hoop ze wat te hebben ontlast. Maar ik zie toch nog veel frustratie die zich nu uit in burn-out achtig klachten. Wij zzpers en inval kunnen alle aanvragen niet voorzien

@bergdaantje

Een triest bericht wat de feitelijke situatie die zij ervaart beschrijft. Veel verpleegkundigen ervaren dit, ook in andere landen.

Van “hero” tot “zero”

door de angstporno van de overheid. Meer dan anderhalf jaar hebben deze helden in de vuurlinie van de pandemie gestaan en nu worden zij, koste wat kost, als oud vuil aan de kant geschoven. Van hero tot zero…

We horen er weinig over in de media, maar onderbezetting is al jaren een probleem in de zorg. Krantenberichten uit 2014, 15, 17 en 18 spreken boekdelen.

En ook nu weer:

Maar de relevante vraag die geen van de journalisten durft te stellen:

Waarom hebben afgelopen jaar 27.000 zorgmedewerkers hun baan opgezegd?

Waar zijn zij gebleven? En waarom heeft het kabinet geen actie ondernomen en doet ze dat nog steeds niet?

18.000 keer “nee”

Vorig jaar hebben tijdens de coronapandemie 20.000 ex-zorgmedewerkers aangeboden om bij te springen, ondanks dat we toen nog dachten dat SARS-CoV-2 daadwerkelijk een “killervirus” was en adequate persoonlijke bescherming in Nederland bleek te ontbreken.

Van deze 20.000 mensen kreeg ca. 18.000 een “nee” als reactie, met als belangrijkste reden dat hun BIG-registratie (een ambtelijk formaliteitje dus!) verlopen was. Zij waren al van hero tot zero gedegradeerd.

Als ambtelijke futiliteiten belangrijker zijn dan gezondheidszorg…

Naast de 27.000 mensen die nu op zijn gestapt, en wat studenten er bij, praten we dus over een groep van ca. 50.000 potentieel direct inzetbare mensen. Hoeveel van hen zouden op een IC mee kunnen draaien?

Buitenland

Ook in het buitenland horen we vergelijkbare berichten. Zo schreef het RD al eens een artikel dat in veel landen de toch al onderbezette zorg lijdt onder de vaccinatieplicht.

Dan vraag je je toch af wat politici bezield om dan toch die plicht maar door te blijven drukken? Deze zorgmedewerkers hebben ruim anderhalf jaar zonder enige adequate bescherming hun werk moeten doen, en nu zijn ze opeens een gevaar voor volksgezondheid? Werkelijk alle logica ontbreekt bij deze redenatie.

Onderstaande video (engelstalig) maakt duidelijk hoe veel zorgmedewerkers in de VS er tegenover staan. In tegenstelling tot wat de media ons willen laten geloven zijn veel zorgmedewerkers niet gevaccineerd en de nood in de VS is zo hoog dat New York overweegt om de noodtoestand uit te roepen zodat zij het leger in kunnen gaan zetten, en ziekenhuizen werven al zorgmedewerkers van over de grenzen.

https://www.bitchute.com/video/fGzkI79vIFuZ/

95%?

Het lijkt mij nog steeds vrij hoog, maar aan de andere kant. Israël is wel voorloper en in sommige kringen heeft 95% van de gevaccineerden spijt en problemen na de vaccinatie.

Ook wordt er gelogen over het aantal mensen met bijwerkingen. De dokter zei “4 in heel Nederland”, maar in dat ene ziekenhuis liggen al 48 patiënten met die ene bijwerking.

https://www.bitchute.com/video/Kvqbxpv7gosV/
Bekijk de hele video op youtube.

Waarom wordt er zo gelogen? Wat zit hier achter?

Van hero tot zero

De nadruk ligt nu op medewerkers in de gezondheidszorg, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een beroep als vrachtwagenchauffeur. Al die maanden hebben zij het transport zo op gang gehouden dat wij nooit tekorten hebben gezien.

Door de vaccinatieplicht ontstaan die nu wel. Voor de kust van de VS liggen schepen te wachten om te worden gelost, maar ze mogen geen enkele haven in.

In Ierland zijn de schappen half leeg omdat vrachtwagenchauffeurs vanuit Europa het land niet meer in mogen.

En dat allemaal vanwege de vaccinatieplicht tegen een virus met een lagere mortaliteit dan een gemiddeld griepvirus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *