Omikron

Spread the love

Omikron is de laatste variant van het coronavirus, maar er zijn toch wel een paar vreemde dingen rond deze naam. Laten we eens kijken. Deze dingen wil ik noemen zonder verder waardeoordeel. U mag zelf conclusies trekken.

Het eerste wat opvalt is dat bij de keuze van deze naam is dat de dertiende en veertiende letters (Nu en Xi) van het Griekse alfabet zijn overgeslagen door het WHO. Dat vraagt natuurlijk om vragen.

Een verklaring gaat er van uit dat dat gedaan zou hebben om Xi Jinping (China) niet te beledigen, maar dat is geen sluitende verklaring, want waarom is dan ook “Nu” overgeslagen?

Komen we bijvoorbeeld de naam Omikron vaker tegen? En zo ja, in welke context dan. En wanneer? Zijn er opvallende overeenkomsten te vinden?

Eén ding wat mij als filmliefhebber wel opvalt is dat er in het verleden een aantal spannende films zijn uitgebracht met een script wat veel lijkt op de huidige gebeurtenissen. Een dodelijk virus (al bleek al te snel dat corona dat dodelijke virus dus helemaal niet is!), paniek, en uiteindelijk een doorbraak in de vorm van een vaccin wat de oplossing bood.

Soms was het virus van natuurlijke oorsprong, soms door mensen gemaakt. Soms een ongeluk, soms een bewuste aanslag. Het is wat spelen met een aantal variabelen, maar uiteindelijk is het plot steeds hetzelfde. O ja, bij voorkeur komt er ook nog een overheid in voor die het hele verhaal in de doofpot wil stoppen.

Maar de hoofdlijn is en blijft: Virus -> paniek -> vaccin -> en zij leefden nog lang en gelukkig

Omikron (of Omicron)

Eigenlijk is de keuze van de naam Omikron een vreemde. Behalve het overslaan van letters van het Griekse alfabet wat gebruikt wordt om de varianten van het huidige coronavirus aan te duiden (Waarom zouden de Grieken trouwens niet beledigd zijn, terwijl men er wel van uit gaat China beledigd was toen dit virus nog het “China” of “Wuhan” virus werd genoemd?) , zijn er meer redenen.

Op de eerste plaats is het een verwarrende naam, want er is al een virus waarin de naam Omikron voorkomt, namelijk het Omikronpapilloma virus, waar je ook ziek van kunt worden. Daarnaast is er een bacterie met dezelfde naam, met de wetenschappelijke naam Polynucleobacter necessarius.

Verwarring met de film uit 1963 of het videospel uit 1999 of de bergtop in Alaska zal dan nog wel meevallen. Er is ook een wespengeslacht met 51 soorten.

1963

Al vaker schreef ik over het jaar 1963. Een typerend jaar. Het jaar waarin Amerika God de school uit gooide, en waarna de schoolprestaties van de kinderen dramatisch daalden, het drugsgebruik explodeerde en het morele verval zijn versnelde intrede deed.

Het was ook het jaar waarin een Italiaanse film verscheen met de titel Omicron.

Film Omicron 1963 (Engels ondertiteld)

Het is een science fiction-comedy film over een geplande invasie van buitenaardse wezens. De film gaat uit van de realiteit van een “Quantum universum” (vergelijk Metaverse) waarin geen toeval bestaat, alleen samenvallende gebeurtenissen.

Een alien neemt het lichaam van een aardbewoner om meer over de aarde te leren. Het doel is dat zijn ras de aarde over kan nemen. Hij komt tot de conclusie dat zijn ras de aarde over kan nemen door alleen de lichamen over te nemen van hen die tot de elite behoren.

Deze film wordt door sommigen gezien als “waarschuwing” en zij verbinden dit aan de woorden van Schwab als hij opgewonden uitlegt dat toekomstige technologie de overheden in staat zal stellen om “binnen te dringen in de tot nu toe privé ruimte van onze hersenen, onze gedachten kunnen lezen en ons gedrag kunnen beïnvloeden.”

Anderen noemen dit nog “complottheorieën”, maar één van de weinige artikelen die mij uit het wetenschappelijke blad Kijk uit de jaren ’80 en ’90 bij is gebleven, is een artikel over mindcontrol. In dat artikel beschreef men hoe je met radiogolven op dezelfde frequentie als die waarop onze hersenen werken, mensen op afstand kunt beïnvloeden zonder dat zij dat zelf door hebben.

Eén van de geschetste toepassingen was het apathisch maken van vijandelijke legers door toepassing van richtantennes. Later kwamen deze theorieën ook terug in de beschrijvingen van de mogelijke toepassingen van een systeem als H.A.A.R.P.

Omicron, de film

In de film komen een aantal opmerkelijke momenten voor. Ik noem er een paar.

Onderzoekers die het lijk onderzoeken waarin later deze alien blijkt te huizen, merken een “acupunctuur wond” op.

Een wond van een naald dus. Dat wordt in de verdere scene ook besproken. Het is geen insectenbeet

Deze scene speelt zich af na het ontdekken van de naaldenprik. De alien laat van zich horen door het lichaam waar hij zijn “intrek in heeft genomen”.

Opmerkelijke tekst is dat hij een “oud model” heeft gevonden, wat nog spieren en een zenuwstelsel heeft. De mens wordt hier “prehistorisch” genoemd.

Dit is één van de laatste scenes. Hierin is de gehele elite bezeten door Omicron en bespreekt hoe de slaven in hun fabrieken behandelt moeten worden. Dit stuk vertoont grote overeenkomsten met George Orwell’s 1984.

Er wordt voorgesteld om de maatregelen geleidelijk aan in te voeren. Een ander stelt dat ze “het ijzer moeten smeden nu het heet is”. De maatregelen moeten in één keer ingevoerd worden.

En die maatregelen zijn:

  1. Afschaffen van vakanties voor iedereen;
  2. Verbod op liefde, spreken en denken;
    Wie toch zelf blijft denken zal worden gestraft door “amputatie van het hoofd”. (vergelijk met Openbaring. Degenen die de prik weigeren in de film worden onthoofd.
    Een ander stelt ook onthoofding voor van degenen die lief blijven hebben. Ook dat voorstel wordt aangenomen.
  3. Verbod op emotie, vrije wil en goede werken, eerbaarheid en andere infectieuze ziekten van prehistorische origine.
    Vergelijk dit eens met Mattheüs 24:12.

Omicron, het videospel

De volledige titel is Omicron, the nomad soul. David Bowie speelt een rol in het spel. Redelijk voor de hand liggend speelt hij de muziek van het spel, maar hij speelt ook een rol in het spel zelf en begroet de speler met de woorden.

So, you are a stranger here in Omicron, conquerer of demons. You’re not the first videogameplayer to get your soul trapped in this dimension.

David Bowie in Omicron

Dus, je bent een vreemde hier in Omicron, overwinnaar van demonen. Je bent niet de eerste videogame speler die zijn ziel gevangen wordt in deze dimensie.

Het is al vaker gezegd dat entertainment een prima manier is om mensen vertrouwt te maken met dingen die ze afwijzen. Kijk maar naar de occulte kinderprogramma’s van tegenwoordig. In praktisch alle series komen wezens voor met speciale krachten. Demonen, draken, tovenaars, heksen, noem maar op. De kinderen worden er mee doordrenkt.

En hoeveel films en games zijn er niet waarin geweld de ultieme oplossing is om je problemen op te lossen? Vaak al de programma’s voor de allerjongsten, die zij kijken als pa en ma nog op bed liggen.

Omicron, het virus

Mensen waren al in angst gevangen door de hele heisa rond corona. Alfa en delta waren op hun retour, en toen was omicron daar opeens. De kranten schreeuwden weer met grote koppen en de angst werd weer stevig opgepord.

We moesten direct in lockdown, en de lockdown kwam. Maar al voor de lockdown in werd gesteld, was uit onder meer Zuid-Afrika en Engeland al lang duidelijk dat omicron helemaal niet het killervirus was wat het kabinet en de media probeerden te verkopen.

De angst was nergens op gebaseerd, maar kreeg weer teveel mensen in zijn greep. Er kwam weer een mondkapjesplicht, de reclamebureaus draaiden overuren om de booster aan de man te brengen, maar al snel bleek dat de argumenten weer niet steekhoudend waren.

De GGD Haaglanden opende Vol trots een XXL-injectielocatie in het WorldForum in Den Haag:

https://www.ggdhaaglanden.nl › nieuws › xxl-vaccinatielocatie-world-forum-open-voor-de-boosterprik
Door ingebruikname van de locatie WorldForum kunnen in de regio 15.000 boosterprikken per dag worden gegeven. De minister van VWS wil dat voor eind januari iedereen boven de 18 jaar een boosterprik krijgt. Met de opening van de nieuwe XXL-vaccinatielocatie kan GGD Haaglanden aan deze opdracht voldoen. XXL WorldForum is een zogenoemde XXL-locatie.

DuckDuckGo

Inmiddels (20 januari 2022) is deze pagina al weer van de site van de GGD verwijderd.

Omicron, de misleiding

En waarom? Het AD geeft het antwoord:

Van 20.000 boosters naar 50 in een week: priklocatie World Forum sluit

https://www.ad.nl/den-haag/van-20-000-boosters-naar-50-in-een-week-priklocatie-world-forum-sluit~a7caee82/

En dat was een bericht van 13 januari!

Het aantal boosterafspraken is in een week tijd compleet ingestort. Werden er voor deze week nog 20.000 prikken ingepland in het World Forum in Den Haag, voor komende week stokte de teller rond de vijftig.

Hoe het kwam? Misschien omdat veel mensen opeens doorkregen dat ondanks de door het RIVM vermeldde recordaantallen positieve tests – dag na dag werden records verbroken – de ziekenhuisbezetting bleef dalen en dalen en dalen. Ziekenhuizen startten hun reguliere zorg weer op en gingen uitgestelde behandelingen inhalen.

De dreiging van omicron was dus pure misleiding! En we weten die de vader van misleiding en leugen is.

Ook de insteek van de campagne wijzigde voor de zoveelste keer. Medisch gezien werd het wat lachwekkend, want één van de argumenten was nu “om te voorkomen dat mensen ziek thuis zitten”. Dus mensen moesten thuis blijven om te voorkomen dat ze thuis moesten blijven…

De gemeente Amsterdam kreeg op social media een stortvloed aan kritiek over zich heen toen het billboards plaatste als deze

omikron_amsterdam_booster

Het bleek dus inderdaad niet te gaan om gezondheid. Je bleek het dus inderdaad niet voor een ander te doen. De hele sfeer rond het prikken was opeens radicaal omgedraaid. De misleiding werd openbaar en veel mensen voelden zich verraden.

Gerelateerd artikel

Omdat de term Omicron past in een groter plaatje, heb ik ook een artikel over dat grotere plaatje geschreven: Metaverse, het alternatieve universum

Eén antwoord op “Omikron”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *