Finse parlementariër staat opnieuw terecht

Spread the love

Na twee vrijspraken staat de Finse parlementariër Räsänen opnieuw terecht. Nu bij het hoogste hof van Finland

Na twee keer te zijn vrijgesproken, wordt de Finse parlementariër Räsänen opnieuw aangeklaagd, ditmaal bij het hoogste hof van Finland, voor een tweet aan haar eigen Lutherse Kerkgenootschap over deelname van de denominatie aan een Pride-event.

Wanneer het beroep zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Officieel is ze beschuldigd van ‘opruiing tegen een minderheidsgroep’, wat in Finland onder het kopje oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid’ valt. Räsänen is al twee keer eerder vrijgesproken van de beschuldigingen tegen haar. Ze heeft zich niet schuldig gemaakt aan haat zaaien of andere vormen van discriminatie, zo bepaalden eerdere gerechtshoven.

Reactie Zoeklicht: Deze rechtszaak rondom geloofsvrijheid en de vrijheid van meningsuiting is belangrijk voor potentieel alle christenen van Europa. Als de stap van nationale rechtsgang is genomen en dit pad geheel is bewandeld, is er namelijk altijd nog de route naar het Europese hof. Een uitspraak daar is bindend voor alle lidstaten van de EU. Het zou zomaar kunnen dat dit een opmaat is naar een beperking van de christelijke (geloofs)vrijheid in Europa. Het past hiermee naadloos in het patroon van toenemende vijandigheid jegens christenen, die openlijk voor de Bijbelse waarden staan, ook inzake Ihbti-kwesties. Zo gaan in zowel Frankrijk, Malta en lerland stemmen op om onwelgevallige geluiden de kop in te drukken, is in Schotland een omstreden wet tegen haat zaaien aangenomen en in Nederland ligt de zogenaamde ‘homo- en genderconversiewet’ nog steeds voor in de kamers.

De zaak Räsänen is dan ook een kwestie die we nauwgezet zullen blijven volgen.

Bron: Het Zoeklicht 6 – juni 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *