Arabieren profiteren van Israëls onafhankelijkheid

Spread the love

Een recentelijk door het CBS van de Palestijnse Autoriteit gepubliceerd rapport toont aan dat Arabieren in Oost Jeruzalem, Judea en Samaria de vruchten hebben geplukt van de Israëlische onafhankelijkheid.

 

Volgens het rapport, heeft het Israëlische bestuur van Judea en Samaria een enorme positieve impact gehad op civiele infrastructuur en de toegankelijkheid tot basisbehoeften als water en electriciteit verbeterd, maar ook de openstelling van de Israëlische arbeidsmarkt heeft gezorgd voor een aanzienlijke groei van BNP.

Kwaliteit van leven
De situatie van Palestijnen vandaag de dag is op vele gebieden beter dan die van de Arabische inwoners, waaronder: Het percentage van het inkomen wat besteedt wordt aan eten, het percentage van het inkomen wat besteedt wordt aan wonen, particulier bezit van huizen, bezit van mobiele telefoons, toegang tot internet, populatie, aantal analfabeten, en levensverwachting.

BNP
Tijdens de zogenaamde bezetting tussen 1967 en 1993, waarna de PA delen van Judea en Samaria volgens de Oslo akkoorden onder bestuur kreeg, resulteerde er in dat het BNP steeg van 904 tot 3392 NIS. Onder Palestijns bestuur daalde dit naar 2293 NIS.

Water
Israël heeft tussen 1967 en 1993 bijna alle Arabische gemeenschappen in Judea en Samaria voorzien van waterleiding, waardoor het percentage huizen aangesloten op de waterleiding steeg tot 90%. De totale watervoorziening verdubbelde van 64 miljoen kuub tot 120 miljoen kuub als gevolg van de verbeterde watervoorziening.

Levensverwachting
Arabieren in Judea en Samaria hebben sinds 1967 een geleidelijk stijgende levensverwachting gezien van 54 jaar tot 74 jaar, bijna hetzelfde als dat van Israëlieten, en hoger dan het gemiddelde van 65 in de meeste Arabische landen.

Percentage mensen die kunnen lezen en schrijven
92% van de Arabieren in Judea en Samaria kunnen lezen en schrijven, tegen 67% van de totale Arabische wereld.

Toegang tot internet
55% van de Arabieren in Judea en Samaria hebben toegang tot internet, profiterend van de Israëlische high-tech infrastructuur, een percentage wat aanzienlijk hoger is dan bijna alle Arabische landen.

Voorkeur voor Israël
58% van de Arabieren die in Oost Jeruzalem wonen geven er de voorkeur aan om onder Israëlisch bestuur te blijven in plaats van annexatie door bestuur van de PA.

Bron: Israel National News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *