Algerijnse Christen gevangen gezet

Spread the love

Siagh Krimo, een Algerijnse Christen, werd op 25 mei veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, nadat hij zijn buurman had verteld over zijn geloof. Krimo werd veroordeeld op basis van de nationale blasfemie wet, die “activiteiten die de profeet beledigen en alle boodschappers van god, of het geloof en de leefregels van de islam, door geschrift, verklaring, of andere manieren”, verbiedt.

“Algerijnse Christenen worden de laatste weken vaak aangevallen nu de wetten strikter worden nageleefd om hen te discrimineren”, zei Aidan Clay van “International Christian Concern”.
“Eerder deze kregen zeven kerken in Béjaia opdracht om te sluiten. Nu staat een Christen op het punt om onterecht te worden gevangen gezet op beschuldiging van kritiek op de islam. Terwijl Algerije verkondigt dat het religieuze vrijheid kent, heeft het tegelijk een blasfemiewet die, door zijn aard, kan worden gebruikt om iedereen die de islam niet als religie aanhangt, te vervolgen”.

Slechts 4000 mensen van de 38,4 miljoen mensen tellende bevolking van Algerije is katholiek volgens statistieken van het Vaticaan; 99% van de Algerijnen zijn moslim.

Bron: Catholic Culture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *