De waarheid achter de flottielje

Spread the love

Ondersteun je een doel wat verdrinkt in insinuaties? Deel je feiten online als leugens foutief worden verkondigt? Onderneem je actie via twitter, facebook, hyves, of persoonlijk om een betere toekomst tot stand te brengen? Velen beargumenteren dat activisme om het leven van anderen te verbeteren vastligt in ons mens zijn, ingebouwd is in ons DNA. Als we horen over honger, extreme armoede, of andere mensenrechten die worden geschonden, dan is dat moeilijk te verteren. Maar wat als activisme wordt gebruikt voor duistere doeleinden? Wat als mensen terminologie kapen die gereserveerd is voor mensenrechtenactivisten en misbruiken in hun pogingen om een eigen staat op te richten?

Neem bijvoorbeeld de situatie in Gaza. Als je voor het eerst hoort over groepen die samen gaan werken om humanitaire hulpverlening te geven aan Gaza, lijkt het altruïstisch. Welk weldenkend mens kan het aanzien als voorgesteld wordt hoe Gazanen sterven van honger, toegang tot middelen tot overleven wordt ontzegd en worden geblokkeerd in hun vooruitgang als volk?

Maar wat nu, als de campagne om de Gazanen te helpen gedragen werd door een verborgen, misleidende achtergrond? Wat als de “Freedom Flotilla 2”, die in feite de tiende poging is om Israël’s anti-terrorisme blokkade te doorbreken, het product is van een groep organisatoren wiens enige doel is om de legaliteit van Israël verder te ondermijnen en uiteindelijk de Joodse Staat te vernietigen? Wat als deze organisatoren een verborgen agenda hebben om de politieke doelen van Hamas te bevorderen en het moeilijker maken voor Israël en Egypte om te voorkomen dat wapensmokkelaars en terroristen Gaza overspoelen? Om kort te gaan: wat als deze organisatoren door een web van leugens allemaal verbonden zijn met Hamas? Ontmoet de belangrijkste organisaties en mensen die betrokken zijn bij de 2e Gazavloot:

Freedom Flotilla II: Web of deceit
Klik voor vergroting

Websites van de groepen die bij de 2e Gazavloot zijn betrokken, claimen dat zij humanitaire hulp willen geven om de Gazanen te helpen. Neem bijvoorbeeld de site van de ECESG (European Campaign to End the Siege on Gaza). Als je de site bekijkt, dan zie je een headline die zegt:

Working towards the dignity and freedom for the Palestinians in Gaza

Klinkt humaan.

De visie van ECESG zegt:

De ECESG werkt aan een toekomst waarin de onschendbare rechten van het Palestijnse volk worden gerealiseerd binnen het raamwerk van het internationale recht en mensenrechtenconventies

En daar is de adder. De retoriek kidnapt de bestaande mensenrechten-taal. Het maakt geen melding van de terroristische organisatie Hamas die een pion van Iran is, en die de Gazastrook en de daar wonende Palestijnen sinds 2007 in een houdgreep heeft. Het maakt geen melding van het feit dat Hamas de leden van Fatah van de daken gooide (video!) tijdens de bloedige inname van Gaza in dat zelfde jaar.
De missie-omschrijving van ECESG zegt:

De ECESG is een paraplu van NGO’s door heel Europa die de fundamentele rechten van Palestijnen om in vrede en waardigheid te leven willen bevorderen, zonder te worden onderworpen aan enige vorm van collectieve straf zoals het afsnijden van voedselvoorraden, brandstof en medicatie of het ontzeggen van de vrijheid om buiten de Gazastrook te reizen. De ECESG ondersteund het herstel van de onvervreemdbare rechten van de Palestijnse mensen in Gaza en lobbiet voor het uitoefenen van druk op de bezettende macht om hun bezetting op te heffen en een eind te maken aan de menselijke tragedie.

Het moedigt politici en niet-politici aan om te participeren om gehoor te geven aan hun plicht om het lijden van anderhalf miljoen mensen, die in Gaza gevangen zitten onder de meest inhumane omstandigheden, te stoppen. Ondersteund door internationaal en mensenrecht, moedigt de ECESG alle mensen met een geweten en mensenrechtenlobbyisten aan om hun pogingen om deze levensbedreigende zaak onder de aandacht te brengen en deze catastrofe te beëindigen.

Dit is een gigantische leugen. De site van de ECESG misleidt en geeft foutieve informatie aan bezoekers en maakt ook geen melding van het feit dat Hamas duizenden tonnen hulpgoederen van hun eigen Palestijnse bevolking heeft gestolen, en hen in het donker liet zitten door de elektriciteit uit te schakelen, zodat Hamas foto’s van bij kaarslicht zittende Palestijnen vrij kon geven, om Israël de schuld te geven. Het maakt geen melding van de enorme schendingen van de mensenrechten die Hamas in Gaza heeft gepleegd. Deze gruwelijke misdaden omvatten onder meer schendingen van de Geneefse Conventie op alle vlakken. Hamas weigert het Rode Kruis al meer dan vijf jaar lang om de gekidnapte soldaat Gilad Shalit te bezoeken, en ook de mogelijkheid voor hem om door middel van post met zijn familie te communiceren. Feitelijk heeft Hamas al jaren geen teken van leven van Gilad gegeven, alleen de wens om hem (of misschien helaas alleen zijn lichaam) te ruilen voor 1000 terroristen in Israëlische gevangenissen.

Hamas heeft gevangen genomen Israëlische soldaten verminkd in plaats van hen een humane behandeling te geven, en stelselmatig burgers en kinderen als menselijk schild gebruikt. Hamas gebruikt ook huizen, scholen en moskeeën om wapens op te slaan en om daar vandaan Israëlische burgers te beschieten, en arresteert Palestijnen, zet hen gevangen en vermoord ze naar willekeur.

Wie is die ECESG?
Eenvoudig gesteld, ECESG is een anti-Israëlische, pro-Hamas organisatie die de 2e Gazavloot heeft georganiseerd, de Mavi Marmara vloot heeft ondersteund, en betrokken is bij andere projecten om Israël te delegitimeren en te isoleren.

Oprichter van de ECESG, Amin Abu Rashed (ook bekend als Amin Abu Ibrahim) is een van de belangrijke organisatoren van de 2e Gazavloot. De Telegraaf heeft Rashed genoemd als brein achter de flottielje enbelangrijkste steun. Hij is een in Libanon geboren Palestijn, heeft een Nederlands paspoort en onderschrijft de radicale ideologie van de moslimbroederschap. In het verleden is Rashed betrokken geweest bij organisaties als de Nederlandse tak van al Aksa, de Union of Good, …

Uit dit artikel blijkt dat hij ook zeer actief is in de stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS). Ook word hij genoemd in relatie tot de Holy Land Foundation, een beruchte ‘liefdadigheidsorganisatie’ die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas

… Al Aksa werd in 1997 illegaal verklaard door Israël, en sinds 1998 is het een terroristische organisatie. De VS volgde en riep Al-Akas in mei 2003 uit tot een terroristische organisatie, en vervolgens ook de Union of Good in 2008.

Rashed’s C.V. werd nog interessanter toen hij genoemd werd tijdens de vervolging van de Holy Land Foundation, inmiddels zowel in Amerika als de EU verboden vanwege financiële en materiële steun aan Hamas. Voor degenen die de score bijhouden, dat betekent dat Rashed banden heeft met vier organisaties die bestaan om de terroristische agenda van Hamas te steunen.

De Griekse autoriteiten hebben alle boten van de 2e Gazavloot tegen gehouden, en daar moeten we dankbaar voor zijn. Het Amerikaanse schip, genaamd “Audacity of Hope” werd samen met de Tahrir tegen gehouden. De Tahrir zat vol activisten, maar had geen humanitaire hulp aan boord. Het is niet verbazingwekkend dat de “activisten” van de “Audacity of Hope” Griekenland’s aanbod om de humanitaire hulpgoederen naar Gaza te transporteren, weigerden. De “activisten” reageerden met een hongerstaking voor de Amerikaanse ambassade en eisten dat de Amerikaanse overheid hen toestemming zou geven om naar Gaza te varen.

De creativiteit van de ze “activisten” is voor het grootste deel verbijsterend, maar wel eindeloos. Op 4 juli 2011 zeiden 700 “activisten” dat ze zouden landen op Ben Goerion en Palestina op zouden geven als bestemming. Op het moment van dit schrijven zijn er 120 “luchtflottieje activisten” op Ben Goerion geland, 38 zijn uitgezet naar Europa en 82 zijn in afwachting van hun uitzetting. Wanneer zal deze Flottielje-klucht eindigen? Zou het niet makkelijker zijn om de Joodse Staat te erkennen, en deze energie in te zetten aan de onderhandelingstafel?

Zouden de Palestijnen – misschien niet alleen Hamas, maar elementen van Fatah – een grote invloed hebben in het maskeren van terrorisme als activisme? Belangrijkste Palestijnse onderhandelaar Saeb Erakat zei dat in feite toen hij toegaf dat de flottielje geen humanitaire missie was door te stellen dat het doorvoeren van voedsel, cement en andere goederen via anderen wegen, zoals Griekse schepen, het doel miste, wat het “direct opheffen, niet verminderen” van Israël’s zeeblokkade van Gaza was.

Dus, als de “bevrijdt Gaza” retoriek samen met de flottieljes geen “humanitaire missie” is, wat is het dan wel? Zou dit het omslagpunt kunnen zijn waarop overheden wereldwijd het verschil tussen activisten en terroristen gaan begrijpen? Op z’n minst zou de wereld in staat moeten zijn om te erkennen dat zo’n verschil bestaat.

Bron:Big Peace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *