Waarom heeft de VN zo’n hekel aan Israël?

Spread the love

Ongeacht hoe je tegenover de VN staat, het is de enige plek op aarde waar alle landen samen komen in een poging om met één stem te spreken. Daarom kunnen hun resoluties een groot verschil maken. Dus als mensen in de wereld zien dat ongeveer 40% van alle resoluties van de Mensenrechtenraad van de VN, tegen slechts één land zijn, dan zullen de meesten van ons aannemen dat dat wel een erg slechte plek moet zijn, geregeerd door een dictator die zijn eigen volk uitmoord, of een tiran die constant dreigt met het vernietigen van een ander land.

Maar in werkelijkheid is het land dat vaker veroordeeld is dan alle andere landen samen, een democratie!

De enige functionerende democratie in het Midden-Oosten: Israël.

En met deze doorlopende resoluties tegen Israël is het eenvoudig te begrijpen waarom zo velen in de internationale gemeenschap Israël zien als een belangrijke oorzaak van de wereldwijde problemen.

Maar, zijn al deze resoluties echt terecht?
Want of het je er nu wel of niet mee eens bent hoe Israël omgaat met de vele uitdagingen waar zij voor staat, als je een eenvoudige vergelijking doet, zoals het aantal doden waar een land verantwoordelijk voor is uitgezet tegen het aantal veroordelingen dat zij kregen, ontstaat er een verrassend beeld:

Basisvergelijking aantal doden vs. aantal veroordelingen
Klik voor vergroting

Voor de duidelijkheid:

  • Israël: 46.000 doden; 223 veroordelingen
  • Nigeria: 1.000.000 doden; 0 veroordelingen
  • Noord-Korea: 2.000.000 doden; 10 veroordelingen
  • Soedan: 2.250.000 doden; 45 veroordelingen
  • Cambodja: 3.000.000 doden; 14 veroordelingen
  • China: ontelbaar veel doden; 0 veroordelingen
Dubbele moraal
Klik voor vergroting

Hier lijkt een dubbele standaard te worden gehanteerd, wat voor andere uitleg is er mogelijk voor deze enorme onbalans?

Een korte geschiedenisles

In 1975 had Cuba steun nodig om de grootste democratische supermacht, de V.S., neer te halen. Toen Cuba zag dat de VN voornamelijk geregeerd werd door andere democratische supermachten, is men op zoek gegaan om een sterk machtsblok tegen de democratieën te vormen.

Tegelijkertijd was een groot aantal islamitische landen bezig met het zoeken naar manieren om een sterk machtsblok tegen Israël te vormen. De communisten beseften dat als zij samen zouden gaan werken met de anti-Israëlische moslimlanden, zij een niet te stuiten stemmenblok binnen de VN zouden vormen, want tegelijk met het aannemen van resoluties tegen Israël brachten zij ook de vriend van Israël, de V.S., schade toe.

Dus het in 1975 gevormde communistisch-islamitische stemmenblok nam het initiatief tot het aannemen van een VN-resolutie (3379) waarin in officieel stond:

Zionisme is een vorm van racisme
(aangenomen op 10 november 1975 met 72 stemmen voor, 35 tegen, 32 onthoudingen)

 

Ja, Zionsime. De beweging die gedefinieerd staat als

de beweging die wegen zoekt om Joden te beschermen tegen racisme

kreeg als nieuwe definitie: racisme.

Dat is hetzelfde als zeggen dat de mensenrechtenbeweging racistisch is, en dat Marten Luther King een racist was.

Deze geschiedenis is de reden dat vanaf 1975, tot op de huidige dag, elke resolutie tegen Israël zo makkelijk door de VN wordt aangenomen. Maar tegenwoordig heeft deze beweging een nieuw middel om Israël aan te vallen als oorzaak van al onze problemen: De Durban Review Conferentie van de VN.

Doel van Durban is het vinden van de echte oorzaak van racisme, en op de conferentie van 2009 verklaarde de grote vriend van mensenrechten, Ahmedinijad, ja, degene die openlijk oproept tot de vernietiging van Israël, dat Zionisme niet alleen racistisch is, maar de werkelijke wortel van racisme wereldwijd.

En wat heeft de geschiedenis ons geleerd dat er gebeurd als één etnische groep wordt aangewezen als de verborgen wortel van alle problemen in de wereld?

Eén etnische groep veroordelen
Klik op afbeelding voor een vergroting

Wat er op Durban gebeurd is catastrofaal, niet alleen voor Joden, maar voor de hele wereld, en het groeit, verspreidt zich en verkrijgt de schijn van waarheid, door Durban.

Dit jaar zullen vertegenwoordigers van meer dan 140 verschillende landen naar New York City for Durban komen terwijl sprekers hun best doen om het te overtuigen van de geheime Joodse oorzaak van wereldwijd racisme.

Laten we van de geschiedenis leren, en dit keer handelen voordat er valse beschuldigingen tot geweld leiden. We kunnen deze uitdaging niet zo maar aan ons voorbij laten gaan! We vragen jou, je vrienden, je familie, je buren en je kerk om samen met ons naar NYC te komen om deze bedreiging te openbaren en deze leugen te ontmaskeren voordat deze zich opnieuw over de halve wereld kan verspreiden.

Het evenement vindt plaats op 21 september 2011 in de “Dag Hammarskjold Plaza” in New York City.

Meer informatie: Durban3NYC.com

Video’s:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *