Feiten over de flottielje 2011

Spread the love

Feiten over de flottielje 2011:

De flottielje schendt het internationale recht en heeft als doel een gewelddadige confrontatie te provoceren.

Vorig jaar organiseerden anti-Israël extremisten en Turkse jihadisten een flottielje om de Israëlische zeeblokkade, van het door Hamas geregeerde Gaza, te doorbreken. De Israëlische marine stuurde vijf boten zonder enig probleem door naar de Israëlische haven Ashdod. De opvarenden van de zesde boot weigerden mee te werken. Toen Israëlische officieren aan boord van de boot gingen, werden zij door de Turkse jihadisten aangevallen met messen, metalen staven en vuurwapens. Negen jihadisten werden gedood.

Dit jaar plannen dezelfde anti-Israël extremisten weer een internationale flottielje. Ze zijn van plan om eind juni met naar schatting 10 tot 15 schepen met 1.000 tot 4.000 opvarenden uit 32 landen, onder het mom van humanitaire hulp, naar Gaza te varen.

Internationale leiders, van VN Secretaris-Generaal Ban Ki-moon tot de EU, hebben er bij de organisatoren op aangedrongen om af te zien van de flottielje. Een aantal van hun uitspraken worden verderop besproken.

Klik hier om de feiten over de flottielje te downloaden (engelstalig!)

Negen basisfeiten:

 1. De organisatoren schenden op schaamteloze wijze het internationale recht door te proberen om een legale maritieme blokkade te doorbreken. Volgens zowel het internationale als douanerecht, heeft Israël het legale recht om zowel een land- als zeeblokkade op te werpen naar de door Hamas geregeerde Gazastrook. Hamas streeft openlijk de vernietiging van Israël na, bevindt zich in een voortdurend gewapend conflict tegen Israël, en heeft meer dan 10.000 raketten op Israëlische burgerdoelen afgeschoten. Israël heeft het legale recht en de verantwoordelijkheid om haar burgers te beschermen door goederen die Gaza in gaan te inspecteren om te voorkomen dat wapens Hamas bereiken.
 2. De organisatoren van de flottielje hebben de intentie om Hamas, een door de internationale gemeenschap, waaronder de V.S., Canada, Israël, de E.U., Japan en Jordanië, erkende terroristische organisatie, te helpen. De oprichtingsstatuten van Hamas roepen op tot het vermoorden van Joden, de complete vernietiging van Israël en de vervanging van Israël door een islamitische theocratie.
 3. De organisatoren van de flottielje proberen een gewapende confrontatie te provoceren. Als zij echt humanitaire hulp aan Gaza wilden leveren, dan zouden ze dat doen via officiële Israëlische grensovergangen. Israël heeft meermalen aangeboden de goederen af te leveren nadat zij officieel geïnspecteerd waren ter controle op wapens. De organisatoren hebben hun medewerking geweigerd. In plaats daarvan hopen zij dat hun provocatieve, vijandige doorbraak van de blokkade Israël zal dwingen om geweld te gebruiken, zodat Israël als agressor kan worden aangewezen.
  Later hebben onder meer Egypte en Griekenland ook aangeboden voor aflevering van de goederen te zorgen. Ook deze aanboden werden afgeslagen
 4. De mensen in Gaza lijden geen humanitaire nood die het doorbreken van een legale blokkade rechtvaardigt. Humanitaire en consumenten goederen worden dagelijks in Gaza ingevoerd. VN officials bevestigen keer op keer dat er voldoende voorraad van voedsel en consumentengoederen is. Israël limiteert alleen de goederen die voor meerdere doelen inzetbaar zijn en die gebruikt zouden kunnen worden als wapens. Internationale statistieken tonen aan dat de inwoners van Gaza een hogere levensstandaard hebben dan bijna alle inwoners van Afrika, inclusief Zuid-Afrika, en ook delen van Azië en het Midden-Oosten. Feitelijk heeft Gaza overvloed aan goederen, geen tekort aan goederen, volgens recente rapporten.
 5. Hamas, niet Israël, is de veroorzaker van eventueel lijden van de Palestijnen in Gaza. Hamas heeft er voor gekozen om oorlog te voeren tegen Israël in plaats van een vreedzaam samenleven. Het heeft een onderdrukkende, dictatoriaal, fundamentalistisch regime in Gaza ingesteld en zijn politieke tegenstanders vermoord.
 6. De flottielje organisatoren claimen “niet-gewelddadige vredesactivisten” en “mensenrechtenactivisten” te zijn. Dat zijn ze niet. Ze zijn leden van extremistische organisaties die terroristische groeperingen steunen en toegewijd zijn aan de vernietiging van Israël. De “Free Gaza” beweging is verbonden aan de “International Solidarity” beweging, die tegenstander zijn van het bestaan van de Joodse staat. De IHH (Turkse stichting voor humanitaire hulp) is een Turkse Islamitische organisatie met banden met jihadistische organisaties in Bosnië, Syrië, Irak, Libië, en elders.
 7. Als de flottielje organisatoren werkelijk vredes- en mensenrechtenactivisten zouden zijn, dan zouden ze niet naar Gaza gaan, maar naar Libië of Syrië, waar het gewelddadige regime van Assad duizenden vreedzame vrijheid zoekende demonstranten heeft gearresteerd, gemarteld en vermoord, en duizenden anderen tot vluchteling heeft gemaakt.
 8. De organisatoren van de flottielje schenden een van meeste fundamentele rechten van de mens: het recht en de verantwoordelijkheid van een natie om zichzelf tegen haar vijanden, die er op gebrand zijn haar burgers te vermoorden en haar staat te vernietigen, te beschermen.

  Als land zullen we nooit toestaan dat onze veiligheid wordt bedreigd, en ook niet toekijken hoe onze mensen worden vermoord. We zullen volharden in de bescherming van onze burgers (President Obama; 1 mei 2011)

 9. Internationale leiders zijn tegen de flottielje:
  • VS: “Groepen en individuen die er pogingen ondernemen om Israël’s maritieme blokkade te doorbreken, ondernemen onverantwoordelijke en provocatieve acties … We willen nog een keer herhalen dat en beproefde en efficiënte manieren zijn om humanitaire hulp naar Gaza te krijgen (Woordvoerder van de State Department van de VS, Mark Toner, 1 juni 2011)
  • VN: “De Secretaris-Generaal heeft alle bezorgde overheden opgeroepen om hun invloed aan te wenden om zulke flottieljes, die de potentie hebben om in een gewelddadige conflict te eindigen, te ontmoedigen.
   (Woordvoerder van VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon. 27 mei 2011)
  • Canada: “Niet-toegestane pogingen om hulp te bezorgen zijn provocatief en uiteindelijk schadelijk voor de hulp aan de inwoners van Gaza. Canada erkent de terechte zorgen om hun veiligheid van Israël en haar recht om zichzelf, en haar inwoners, te beschermen tegen aanvallen door Hamas en andere terroristische groeperingen, waaronder ook het voorkomen van het smokkelen van wapens”
   (Canadese minister van buitenlandse zaken John Baird; 29 mei 2011)
  • Frankrijk: “Het aan boord gaan op enig vaartuig waarvan bekend is dat het de intentie heeft om de zeeblokkade rond Gaza te doorbreken, wordt ten sterkste afgeraden, in verband met de veiligheidsrisico’s van een dergelijke onderneming”
   (Officiële verklaring)
  • EU: “Ik acht een flottielje niet de juiste reactie
   (Catherine Ashton, EU Commissariaat voor Buitenlandse Politiek)
  • Turkije: “We heroverwegen onze plannen (over deelname aan de flottielje) … Vanuit ons standpunt zijn de ontwikkeling in buurland Syrië van kritiek belang”
   (IHH bestuurslid Hüseyin Oruç; 14 juni)

Wie zit er achter de flottielje?

Achtergrond van de flottielje 2010:

 • Israël heeft aangeboden de schepen aan te laten meren in Ashdod en de hulp naar Gaza te brengen. Dit aanbod werd keer op keer gedaan. Vijf boten stemden er mee in, en werden veilig naar de kust gebracht. De zesde boot weigerde.
 • De zesde boot – de Turkse Mavi Marmara – is de boot waar het geweld plaatsvond. Gewapend met messen en metalen staven, voerden de opvarenden van de Mavi Marmara van te voren gepland geweld uit. Een club extremisten viel elke Israëlische soldaat aan. De gooiden een officier van het bovenste dek van het schip.
 • De Turkse boot voer mee om te provoceren, gefinancierd en georganiseerd door een Turkse Islamitische organisatie, de IHH, die banden heeft met fundamentalistische jihad groepen
 • Israël transporteert wekelijks ongeveer 15.000 ton goederen en humanitaire hulp naar Gaza
 • Israël zei dat het alle humanitaire hulp aan boord van de schepen naar Gaza zou brengen samen met hun eigen dagelijkse transporten
 • Israël heeft Gaza in 2005 de hoop op vrede gegeven, en heeft als dank meer dan 8.000 raketten en terroristische aanslagen terug gekregen. Israël heeft vrede gezocht en compromissen gesloten met hun buren gedurende alle 62 jaren van haar bestaan, en zal dat ook blijven doen.
 • Hamas is verantwoordelijk voor het lijden van zowel de Palestijnen als de Israëlieten. Hun racistische oproepen voor islamitische dominantie, en hun standpunt is nog steeds hetzelfde, en hun onderdrukking van alle Palestijnen die hun regime dwarsbomen.

Tweets:

Deze tweets kunt u in uw twitteraccount kopiëren (max. 140 karakters). U kunt deze ook gebruiken in interviews in de media, op facebook en blogs.

 • Feit: IDF vervoert dagelijks 5800 ton naar #gaza. Ongeveer het dubbele wat de #flottielje claimt te brengen
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Doel vd blokkade: Wapens voor #hamas tegenhouden gebruikt om onschuldigen aan te vallen http://tinyurl.com/2dxhrhc
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Feit: Terroristen gebruiken hulpleveringen om onderdelen voor bommen te smokkelen http://tinyurl.com/2dxhrhc
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Quote: “Ze zullen ons met geweld tegen moeten houden (organisatoren)” http://tinyurl.com/2dxhrhc
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Feit: Demonstranten voerden gepland geweld uit en gooiden een soldaat van bovenste dek http://tinyurl.com/2dxhrhc
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Feit: #hamas verantwoordelijk voor lijden #palestijnen #israelieten http://tinyurl.com/2e8xlbw
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Bewijs: Wapens gevonden aan boord van schip, bewijs voor gepland geweld http://tinyurl.com/2worvzz
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Bewijs: IDF soldaten aangevallen met messen (lagen klaar voor IDF aan boord kwam http://tinyurl.com/28y4wre
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Bewijs: beelden van aan boord gevonden wapens http://tinyurl.com/275utno
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Getuige: soldaat beschrijft gewelddadige groep aan boord schip (met engelse ondertiteling) http://tinyurl.com/3xg83xq
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Bewijs: beelden van activisten die soldaten aanvallen (niet-uitgelokt geweld) http://tinyurl.com/3yqws7n
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Bewijs: activisten vallen enterende Israëlieten aan (niet-uitgelokt geweld) http://tinyurl.com/3yxp62j
  #freedomflotilla #flotilla #gaza
 • Bewijs: Voor vertrek: activisten scanderen intifada liederen, prijzen martelaarschap http://tinyurl.com/2bkseol
  #freedomflotilla #flotilla #gaza

Video’s:

 

Afbeeldingen

 

Pro Israël rally
Pro Israël rally

 

Gaza shopping mall
Gaza shopping mall

 

Israëlische soldaten aangevallen
Israëlische soldaten aangevallen

 

Wapens gebruikt tegen IDF soldaten
Wapens gebruikt tegen IDF soldaten

 

 

Turkse vredesactivist
Turkse vredesactivist

 

Vredelievende flottielje deelnemer
Vredelievende flottielje deelnemer

Bron: Flotilla Facts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *