Lush: “Wij zijn niet antisemitisch”

Spread the love

Onlangs kwamen we dit artikel tegen. Reden om dit op te nemen op onze site is dat de Bijbel duidelijk leert dat de hele wereld zich zal vertillen aan Jeruzalem, dus aan Israël (Zacharia 12:3)

De houding van Lush als bedrijf is ronduit lachwekkend. Zij claimen niet-antisemitisch te zijn, maar alle praktische uitingen bewijzen het tegendeel. Zoals de auteur van het artikel aan het eind concludeert is het een eenvoudig rekensommetje, maar wel een met grote gevolgen. Enerzijds valt het anti-racistische masker van Lush hopeloos af, en anderzijds laten ze zien dat het heel MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) inderdaad niet meer is dan een wassen neus. Voor de bedrijven is winstmaximalisering nog steeds de enige doelstelling, en als dat met leugens moet, dan moet dat maar. Tegelijkertijd past dit weer volledig in het beeld van de eindtijd, waarin de wetteloosheid toeneemt, en de liefde afneemt.

Dat Lush daarbij letterlijk over lijken gaat is ernstig. Besef dat u als klant (onbewust) dit beleid steunt!


Daar gaan we weer. Een nieuwe “Wij zijn niet antisemitisch”-claim van iemand die Israël in grove termen aanvalt.

De Lush-website promoot nog steeds een song waarin beweerd wordt dat er “meer dan 6 miljoen (Palestijnse) vluchtelingen zijn”, dat Palestijnen verdreven zijn uit hun huizen en hun geschiedenis, dat Gaza een gevangenkamp is, dat de muur die Israëlieten beschermt tegen zelfmoordterroristen een “apartheidsmuur” is, en waarin alleen Israël de schuld krijgt van geweld en waarin ze beschuldigt worden van rassenscheiding.

Ondanks deze feiten stelt Lush dat zij niet antisemitisch is. En weet je waarom Lush niet antisemitisch is? Omdat zij dat zeggen.

Ze hebben onlangs een nieuwe verklaring uitgegeven waarin onder meer staat:

Staand voor mensenrechten van de een ondermijnt de roepen voor mensenrechten van anderen niet. Net zoals kritiek op de Israëlische overheid niet inhoudt dat wij antisemitisch of tegen de Israëlische staat zijn. We tolereren racisme of elke andere vorm van discriminatie niet

Dus Lush vindt het misschien niet leuk dat Iranese homo’s opgehangen worden omdat zij uiting willen geven aan hun seksualiteit, of dat vrouwen geen auto mogen rijden in Saudi Arabië, of dat Syrische burgers massaal vermoord worden, het is alleen dat het belangrijk is om de staat Israël alleen te noemen.

Lush heeft zelfs winkels in Saudi Arabië, en leveren op die manier zelfs een bijdrage aan een overheid met een schandalig verleden op het gebied van mensenrechten!

De verklaring vervolgt:

Wij geloven dat de bezetting geweld in de regio in de hand werkt en dat het beëindigen daarvan een belangrijke stap in het vredesproces is

OK stom, het gaat alleen maar om de “bezetting”.

Het heeft helemaal niets te maken met het verlangen van Hamas om Joden te doden, zoals zij in hun handvest (artikel 7) schrijven, of dat Hamas gelooft dat Israël een “Islamitische waqf” is (artikel 11), of dat Hamas geen plannen heeft voor “vreedzame oplossingen en internationale confertenties” (artikel 13), of dat Jihad de plicht van elke moslim is om de “Joodse overweldiging van Palestina” te bevechten (artikel 15).

Het handvest claimt ook dat Joden verkondigt hebben dat “Mohammed dood is” en dat “Israël, Judaïsme, Joden, de islam en moslims uitdagen”.

Maar denk er nog even aan: Lush is niet antisemitisch. Ze bekritiseren alleen “de bezetting” en Israëls vermeende schendingen van internationaal recht.

En toen leider van de EDL, Tommy Robinson, onlangs zei dat wat recentelijk in Noorwegen is gebeurd (aanslagen door Anders Breivik -red.) ook in Engeland zou kunnen gebeuren, werd hij beschuldigt van bedreiging en oproepen tot geweld.

Maar heeft Lush, door te verklaren dat de “de bezetting werkt geweld in de hand”, niet iets vergelijkbaars gedaan?

Robinson beredeneert dat een toegenomen moslim-immigratie meer geweld op onze straten zal brengen tegen degenen die er tegen zijn, maar Lush komt er wel mee weg als zij “begrijpen” waarom Palestijnen zo gewelddadig zijn tegenover Israëlieten.

Ik heb afgelopen anderhalve week geprobeerd om met Lush te praten, maar ze weigeren terug te bellen.

In een laatste poging heb ik Norman Black, hoofd marketing op Brent Cross, gebeld die dat er niets was wat Brent Cross kon doen aan de campagne van Lush. Hij zei dat het een aangelegenheid van Lush is, en niet van Brent Cross.

Hij zei ook dat Brent Cross geen enkele vorm van vreedzaam protest tegen Lush toe zou staan als “dat zou betekenen dat politiek geïntroduceerd wordt bij Brent Cross”,  ondanks dat Lush politiek heeft geïntroduceerd. Dit verklaart ook de “stoere” uitspraak van Lush in de Jewish Chronicle dat “wij zullen Brent Cross nooit vragen om mensen weg te sturen als ze komen protesteren”. Ze weten dat de beveiliging van Brent Cross dat voor hen doet!

Toen ik vorige week met Lush sprak stelde ik voor dat ze objectiever zouden kunnen zijn en de “Parents Circle – Families Forum“, een organisatie waar nabestaanden van Israëlische en Palestijnse families elkaar kunnen ontmoeten en die ook spreken op scholen en universiteiten over hun tragische ervaringen als gevolg van het conflict, zouden kunnen promoten. Dit zijn de mensen die echt geleden hebben. Maar Lush weigerde iets aan te nemen, behalve de anti-Israëlische propaganda waar ze constant mee gevoed worden door “War on Want”.

Een andere “ethische campagne” van Lush was om Binyam Mohammed uit Guantanamo Bay te helpen bevrijden. Maar hoe zit het dan met Gilad Shalit, die vijf jaar geleden door Hamas gekidnapt werd en in eenzame opsluiting in Gaza wordt gehouden zonder toegang van familie, artsen (of zelfs het Rode Kruis -red.)?

Maar, het moet nog maar eens gezegd worden: Lush is niet in het minst antisemitisch

Alleen kritiek hebben op de Israëlische staat en zwijgen over moslimlanden die homo’s executeren en hun eigen mensen afslachten, zoals in Syrië, is niet antisemitisch.

Opkomen voor Biyma Mohamed, en tegelijkertijd zwijgen over Gilad Shalit is geen probleem. Ze zullen vast en zeker nog wel een keer aan Gilad toekomen.

Toen ik met Norman Black sprak zei hij dat hij ons standpunt volledig begreep, maar dat hij ook respect had voor de eenzijdigheid van Lush.

Met stelligheid zei hij dat hij opgelucht was dat het deel van de samenleving dat woedend is over de campagne van Lush het deel is wat niet verder gaat dan vreedzaam protest.

En daar komt de aap uit de mouw: Britse Joden zijn een ongevaarlijk clubje, terwijl andere minderheidsgroeperingen niet zo vergevingsgezind zijn.

Lush begrijpt dit waarschijnlijk ook en durft daarom de staat Israël apart te zetten, terwijl zij bepaalde moslimlanden weg laten komen met, letterlijk, moord.

Maar misschien heeft Lush een sommetje gemaakt. Er zijn ongeveer 1,5 miljard moslims op de wereld en slechts ongeveer 14 miljoen Joden. Het zou vandaag de dag wel eens goed voor het bedrijf kunnen zijn om zo anti-Israël te zijn.

Bron: CIF Watch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *