Staartblauwtje is er weer

Spread the love

Na de herontdekking van het Gelig Baardmos, is er meer heuglijk nieuws: Het Staartblauwtje is ook terug van weggeweest.

De natuur is dus wederom sterker gebleken dat negatieve wetenschappers ons willen doen geloven! De laatste geregistreerde waarneming van het Staartblauwtje dateert uit 1933, 78 jaar geleden. Het vlindertje was in de ons omringende landen al aan een comeback bezig, dus hij werd ook hier al verwacht.

De eerste ‘spot’ van maar liefst drie exemplaren, was dan ook in een gebied dichtbij de grens van Nederland, namelijk in Maastricht bij een voormalig vuilstortplaats. Later in de middag werd met een aantal mensen gezocht, maar toen waren de Staartblauwtjes gevlogen. In het begin van de middag bleken er ook op de Sint-Pietersberg ten zuiden van Maastricht vijf Staartblauwtjes te zijn, en tenslotte bleek later dat er ook in Montfoort een foto was genomen van een Staartblauwtje.

De Staartblauwtjes lijken zich hier permanent te willen vestigen, want er werden enkele vrouwtjes ‘betrapt’ op het leggen van eitjes.

Natuurbericht.nl meldt

Als gevolg van de klimaatverandering schuift deze soort langzaam op naar het noorden

Dat is vreemd want we hebben uitgerekend dit jaar een koude, natte zomer. Helaas zien we dat ‘de klimaatverandering’ aangewezen wordt als boosdoener bij alle verschijnselen waar de wetenschap geen antwoord op heeft.

Het Staartblauwtje is te herkennen aan het staartje, maar dat is niet altijd meer aanwezig en aan de twee grote oranje vlekken op de onderkant van de achtervleugel. De vliegtijd is nog tot eind september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *