Koranwedstrijd met AK-47 als hoofdprijs

Spread the love

MOGADISHU – Een groep scholieren heeft in Somalië een AK-47 automatisch geweer en omgerekend ruim 500 euro gewonnen in de jaarlijkse koranwedstrijd van de radicaalislamitische terreurbeweging al-Shabaab.

Dat meldde de BBC dinsdag.

Tijdens de wedstrijd, die vorige maand plaatsvond, probeerden scholieren in de leeftijd van 10 tot 17 jaar uit een aantal Somalische districten de koran zo goed mogelijk te lezen.

De groep die als tweede eindigde, kreeg eveneens een kalasjnikov en 365 euro. De organisatoren bedeelden de nummer drie met twee handgranaten en 290 euro. De kinderen kregen ook religieuze boeken.

In het verleden gingen de winnaars al eens naar huis met een granaatwerper. ”Kinderen moeten hun ene hand gebruiken voor scholing, en de andere om de islam te verdedigen met een wapen”, zo verklaarde een woordvoerder van al-Shabaab tegen Andalus Radio, een radiostation van al-Shabaab.

Al-Shabaab controleert grote delen van het zuiden van Somalië. De beweging strijdt al jaren tegen het zwakke centrale gezag in de hoofdstad Mogadishu, dat steun krijgt van de internationale gemeenschap.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *