'', "type" => 1, "text" => __('Nederlands (NL)', 'bverse-convert')); $bible_versions[] = Array("value" => 'NBG51', "type" => 0, "text" => __('NBG 1951-vertaling')); $bible_versions[] = Array("value" => 'NIV', "type" => 1, "text" => __('Engels (EN)', 'bverse-convert')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'AMP', "type" => 0, "text" => __('Amplified Bible')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'CEV', "type" => 0, "text" => __('Contemporary English Version (CEV)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'CEVD', "type" => 0, "text" => __('Contemporary English Version (CEVD)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'CEVUS06', "type" => 0, "text" => __('Contemporary English Version (CEVUS06)')); $bible_versions[] = Array("value" => 'ESV', "type" => 0, "text" => __('English Standard Version')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'GNTD', "type" => 0, "text" => __('Good News Translation (US Version)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'KJVA', "type" => 0, "text" => __('King James Version with Apocrypha, American Edition')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'NABRE', "type" => 0, "text" => __('New American Bible, Revised Edition')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'NASB', "type" => 0, "text" => __('New American Standard Bible')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'NIV', "type" => 0, "text" => __('New International Version')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'NLT', "type" => 0, "text" => __('New Living Translation')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'NRSV', "type" => 0, "text" => __('New Revised Standard Version')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'RSV', "type" => 0, "text" => __('Revised Standard Version')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'RV', "type" => 0, "text" => __('Revised Version 1885')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'ASV', "type" => 0, "text" => __('The Holy Bible, American Standard Version')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'MSG', "type" => 0, "text" => __('The Message')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'WEB', "type" => 0, "text" => __('World English Bible')); $bible_versions[] = Array("value" => 'WMB', "type" => 0, "text" => __('World Messianic Bible')); $bible_versions[] = Array("value" => 'WMBBE', "type" => 0, "text" => __('World Messianic Bible British Edition')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'RVR1960', "type" => 1, "text" => __('Spanish (ES)', 'bverse-convert')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'DHH', "type" => 0, "text" => __('Biblia Dios Habla Hoy (sin notas ni ayudas)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'DHH', "type" => 0, "text" => __('Dios Habla Hoy Versión Española')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'BHTI', "type" => 0, "text" => __('La Biblia Hispanoamericana (Traducción Interconfesional)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'BTI', "type" => 0, "text" => __('La Biblia, Traducción Interconfesional (versión española)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'BLP', "type" => 0, "text" => __('La Palabra (versión española)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'BLPH', "type" => 0, "text" => __('La Palabra (versión hispanoamericana)')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'RVC', "type" => 0, "text" => __('Reina Valera Contemporánea')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'RVR1960', "type" => 0, "text" => __('Reina-Valera 1960')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'RVR95', "type" => 0, "text" => __('Reina-Valera 1995')); #$bible_versions[] = Array("value" => 'TLA', "type" => 0, "text" => __('Traducción en Lenguaje Actual')); Rampenjaar 2010 - Eindtijd

Rampenjaar 2010

Spread the love

DEN HAAG – Door rampen wereldwijd zijn vorig jaar 300.000 mensen om het leven gekomen. Dat is veruit het hoogste aantal in tien jaar.


Dat blijkt uit het Wereld Rampen Rapport van het internationale Rode Kruis, dat donderdag is gepresenteerd.

”Ruim 300 miljoen mensen werden vorig jaar getroffen door een ramp. Dat is een toename met 25 procent ten opzichte van 2009. De financiële schade verdrievoudigde en kwam in 2010 uit op ruim 90 miljard euro”, aldus het Rode Kruis.

De aardbeving in Haïti was vorig jaar januari de grootste ramp, al was het maar door het grote aantal van 222.000 dodelijke slachtoffers.

Rusland

In Rusland kwamen vorig jaar meer dan 55.000 mensen om het leven door een hittegolf en 194 miljoen Chinezen werden getroffen door overstromingen en droogte.

Hevige regenval en overstromingen zetten ook grote delen van Pakistan onder water. Daar werden 20 miljoen mensen door getroffen.

Het Rode Kruis telde vorig jaar 640 rampen. Daarvan waren er 375 klimaatgerelateerd, zoals 189 overstromingen, 89 orkanen en 25 aardbevingen.

Honger

Voor het rapport is verder becijferd dat wereldwijd 1 miljard mensen chronisch honger lijden. ”In de Hoorn van Afrika worden meer dan 10 miljoen mensen getroffen door een zware voedselcrisis.

Hoewel de wereld genoeg voedsel produceert voor iedereen, gaat toch één op de zeven mensen elke dag met honger naar bed’’, aldus het Rode Kruis.

Wetgeving

Om deze problemen het hoofd te bieden, stelt het internationale Rode Kruis nieuwe wetgeving voor om de stijging van voedselprijzen te stoppen.

Daarnaast moeten er goedkope verzekeringen komen voor boeren, zodat ze zich financieel kunnen indekken tegen droogte en overstromingen.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.