7 voorbeelden om rijk te worden

Spread the love

Volgens de aanhangers van het welvaartsevangelie zou je alleen maar hoeven te offeren om het vervolgens 30, 60 of 100-voudig terug te ontvangen. Vreemd is alleen dat dat in de praktijk bij henzelf blijkbaar vaak niet werkt, want waarom vragen ze anders doorlopend om geld aan hen te geven?

7 voorbeelden die wel werken, naar aanleiding van het boek “10 Ways to get rich – Warren Buffett’s secrets that can work for you”

 1. Herinvesteer altijd je winsten
  Als je winst maakt is het heel verleidelijk om die winsten direct uit te geven. Wat is er heerlijker dan om van je eerste financiële meevaller die mooie cabrio te kopen en over de boulevard te cruisen?
  Doe het niet!
  Ga het ook niet oppotten, maar in je beginjaren zul je moeten investeren. Warren leerde deze les al jong. Toen hij nog op school zat kocht hij zijn eerste flipperkast en plaatste die in een kapperszaak. Van de eerste dollars die binnenrolden kocht hij nieuwe flipperkasten en zette die in andere winkels.
  Van het geld wat hij daar mee verdiende kocht hij aandelen. Toen hij 26 was, was hij miljonair.
  De les: Kleine winsten kunnen, door ze altijd weer terug in een onderneming te stoppen, leiden tot hele grote winsten.
 2. Durf anders te zijn
  In het begin van zijn carrière als investeerder werd Buffett vaak uitgelachen. Iedereen zat op Wall Street, maar hij niet. Ook nam hij beslissingen die voor financiële concurrenten onlogisch leken. Hij investeerde in bedrijven die anderen lieten liggen.
  De les: Door anders te denken kun je schatrijk worden. Durf dit bij iedere beslissing te doen
 3. Aarzel niet
  Warren praat nooit met partijen die hem niet gelijk een voorstel doen en meestal beslist hij direct of hij investeert of niet. Een beslissing moet niet tot eindeloos vergaderen leiden.
  De les: zorg dat je vooraf goed geïnformeerd bent en als je een beslissing hebt genomen, voer die dan direct uit.
 4. Zorg dat de overeenkomst duidelijk is
  Zorg dal alle voorwaarden van een overeenkomst vooraf duidelijk en helder zijn. Lever nooit voordat de tegenprestatie zwart op wit staat
 5. Let op alle kosten
  Juist de kleine uitgaven als een extra doosje pennen, of dat ene etentje op kosten van de zaak. Volgens Buffett zijn ondernemers die op ieder kostendetail letten op lange termijn het meest succesvol!
  Voorbeelden van bedrijven in Buffet’s portefeuille: een bedrijfje dat de administratie deed op wc-papier, en een ondernemer die alleen de entreekant van zijn pand liet schilderen
  De les: Kleine besparingen kunnen leiden tot hogere investeringen en hogere winsten
 6. Weet wanneer je je verlies moet nemen
  Als kind ging Buffett een keer naar de paardenrennen. Hij zette geld in op het verkeerde paard. Om zijn verlies te compenseren waagde hij nog een gokje en verloor weer. Zo ging hij door tot hij blut was.
  De les: Laat je niet door emotie leiden, weet wanneer je je verlies moet nemen
 7. Wees reëel
  Soms sta je voor moeilijke beslissingen. Zo stond Buffett ooit voor de keuze om zijn zoon wel of niet te ontslaan. De FBI had ontdekt dat hij betrokken was bij het maken van illegale bedrijfsafspraken. Hoe moeilijk het ook was: zijn zoon kon vertrekken en daarmee redde Buffett zijn bedrijf
  De les: Behandel iedereen eerlijk en rechtvaardig!

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *