Onbetrouwbare media

Spread the love

Veel mensen leven nog steeds in de veronderstelling dat alles wat in de kranten en andere media staat, waar is en gedegen wordt onderzocht. Helaas blijkt dat in de praktijk nogal eens mis te gaan, en sommige media zijn gewoon ronduit onpartijdig. Hieronder geven we een aantal media waarvan de berichtgeving op bepaalde gebieden niet betrouwbaar is gebleken, of gewoon ronduit leugenachtig is.

The Guardian: Een engelse krant die met grote regelmaat antisemitische artikelen plaatst. Schrijvers die met name genoemd worden:
– Harriet Sherwood
– Lauren Booth

Meer informatie over de antisemitische ontwikkelingen bij The Guardian zijn te volgen op CiF Watch

Time Magazine: Een heel bekend Amerikaans tijdschrift, maar ook dit blijkt op het gebied van objectieve journalistiek nogal eens de mist in te gaan
– Karl Vick
Uitgebreide uitleg waarom kunt u hier vinden.

New York Times: Een heel bekende Amerikaase krant, die echter geregeld de fout in gaat als het om objectiviteit gaat en ook nogal eens naast het feitenmateriaal zit.
– Isabel Kershner
Uitgebreidere uitleg kunt u hier vinden.

De Pers: Dit soort nuances las u niet in het Nederlandse medium ‘de Pers’, dat er op 7 oktober jl. in slaagde om een record aantal leugens in één artikel te stoppen
Bron

De Telegraaf: Dit is een twijfelgeval, maar we kregen de melding van een van onze lezers. Hij heeft een aantal reacties ingestuurd op een artikel die pro-Israël waren, onderbouwd met feiten en die werden allemaal geweigerd. Wij hebben de reacties ingezien en naast de door de Telegraaf gestelde voorwaarden gelegd en konden inderdaad niets vinden waarom deze reacties geweigerd zouden moeten worden.

Nieuws.nl: Na het volgen van de berichtgeving van de afgelopen dagen omtrent Israël en de Gaza plaatsen we deze site ook bij de twijfelgevallen. Reden is dat de grote aanslag op een bus in Jeruzalem wel wordt weergegeven in de zoekopdrachten, maar ons nooit heeft bereikt via de headlines. Daarnaast ontbreekt de berichtgeving over de 16 raketten & mortiergranaten die vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd volledig.
De berichtgeving is dus niet 100% eenzijdig, maar wel stevig gekleurd.


Heeft u meer media waarvan u aan kunt tonen dat deze onbetrouwbare informatie geven, mail die dan door, dan kunnen wij ze aan deze lijst toevoegen.

Bron

Eén antwoord op “Onbetrouwbare media”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *