Palestijnse krant claimt dat Tempel nooit heeft bestaan

Spread the love

Opnieuw heeft de officiële WAFA “nieuws” agentschap de stelling verkondigd dat er geen tempel in Jeruzalem is geweest:

Israëlische autoriteiten werken er aan om een Talmoed-tuin op te richten in Tantur Faron, een gebied ten zuiden van de Al-Aksa moskee, wat gezien wordt als een archeologisch gebied van duizenden jaren geleden.

Het zei dat in Ein Em Edorg, een gebied in Silwan, de opgravingen een diepte van meer dan 20 meter onder de grond hebben bereikt, en dat er opgravingen zijn in Al-Ain moskee, de oudste moskee in Silwan, in het gebied van Ain Silwan, naast het graven van tunnels.

Het zei dat de opgravingen in Wadi al-Rababa, tot doel hebben om meer van de Talmoed-tuinen tot stand te brengen, het wijzigen van het historische en archeologische karakter en om nep Joodse graven aan te leggen, in een poging om het een Talmoed-achtig historisch karakter te geven overeenkomend met de mythe van de veronderstelde tempel.

Vorig jaar heeft het Palestijnse Ministerie van informatie (een echt Orwelliaanse naam) een krant uitgegeven waarin men schreef dat Kotel nooit een Joodse plaats was geweest. Toen Amerikaanse verontwaardiging hen dwong om het artikel te vernietigen, dook het een paar weken later op in … WAFA.

Het is de moeite waard om te vermelden dat de Waqf zelf in 1925 een pamflet heeft gepubliceerd waarin “Al Haram al-Sharif” als de plaats beschreven werd waar Salomon de eerste Tempel bouwde, zeggend dat dit “zonder enige twijfel” was.

Bron: EoZ


Omdat dit soort berichten in Palestijnse media wel vaker de neiging hebben weer te verdwijnen, hebben we hier onder een screenshot van het artikel geplaatst. Let u ook even op de talen die rechtsboven vermeld staan. Toch vreemd voor een krant die zo’n haat tegen Joden heeft dat ze de Hebreeuwse taal wel ondersteunen …

Bericht in Wafa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *