GMJ bijeenkomst in Marokko gewelddadig!

Spread the love

Tijdens een bijeenkomst in Marokko voor de GMJ (Global March to Jerusalem) werden teksten gescandeerd als

Bloederig zullen we Jeruzalem bevrijden

Op 25 maart werd er in Rabat, Marokko, een bijeenkomst gehouden ter ondersteuning van de GMJ. Naar verluidt waren er 100.000 deelnemers. Protestanten bestormden het gebouw van het parlement waar een bijeenkomst van EUROMED gaande was en de leden van de Israëlische delegatie moesten via de zijdeur in veiligheid worden gebracht.

Marokko’s belangrijkste islamitische ‘Partij voor recht en ontwikkeling’ heeft niet aan de bijeenkomst deelgenomen en was waarschijnlijk ook de organisator van de demonstratie.

Een van de organisatoren vertelde de pers dat de mensen de leiders niet langer vertrouwen als het om de Palestijnse kwestie gaat, en willen daarom de zaken in eigen hand nemen, met de komende GMJ op vrijdag als start.

De protestanten scandeerden

De mensen willen Al Aksa bevrijden

en

Een miljoen martelaren gaan naar Jeruzalem

Israelische vlaggen werden verbrand. Volgens een Marokkaans-Arabisch sprekende bron die door de schrijver van het artikel gevraagd werd naar de video te kijken, werden er ook teksten gescandeerd als

De Marokkaanse natie steunt Palestina

en

Bloederig zullen we Jeruzalem bevrijden

Volgens een verslag op Al Arabiya werd de aanwezigheid van een Israëlische afgevaardigde op de EUROMED bijeenkomst veroordeeld door Khaled Sofiani van de Nationale Actie Groept ter ondersteuning van Irak en Palestina. Sofiani (ook wel geschreven als Soufiyani) is de lokale organisator van de Mars naar Jeruzalem in Marokko.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.