Kinderen worden gelovig geboren

Spread the love

Kinderen zijn “geboren gelovigen” in God en krijgen religieuze overtuigingen niet via indoctrinatie, volgens een academicus.

Hiermee wordt dus één van de meest hardnekkige dogma’s van de atheïstische religie voorgoed naar het land der fabelen verwezen. Per slot van rekening is het ook nog eens een wetenschappelijk argument, dus daar kan de serieuze atheïst natuurlijk helemaal niet meer onderuit.

Volgens Dr Justin Barrett, senior onderzoeker aan de Universiteit van Oxford, hebben kinderen de neiging om te geloven in een Opperwezen, omdat zij aannemen dat alles in de wereld met een reden geschapen is.

Hij zegt dat jonge kinderen geloven, ook wanneer hen dat niet is bijgebracht door school of familie, en beargumenteerd dat zelfs kinderen die op een onbewoond eiland op zouden groeien in God gaan geloven.

Hij zei in het programma Today op BBC Radio 4

Het wetenschappelijk bewijs van de ongeveer laatste 10 jaar heeft uitgewezen dat er veel meer ingebouwd zit in de natuurlijke ontwikkeling van kinderen dan we ooit dachten, waaronder de aanleg om de natuurlijke wereld te zien als ontworpen en betekenisvol en dat er een of ander intelligent wezen achter dat doel zit.

Dit bevestigd de stelling die in de christelijke wereld al eeuwenlang verkondigt wordt dat elk mens een ingebouwd verlangen naar God heeft en dat de mens zijn ware vrede en rust vindt, als hij in de ooit bedoelde relatie met zijn Schepper leeft.

Andersom betekent de conclusie van dit onderzoek dus dat atheïsten heel snel de hand in eigen boezem moeten steken. Het is nu wetenschappelijk bewezen dat zij degenen zijn die kinderen hersenspoelen en indoctrineren! Schaam je!

Het aantal negatieve reacties op dit filmpje geven wel aan dat de maker een teer punt raakt!

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *