Richard Dawkins bewijst weer dat atheïsme religie is

Spread the love

Een al wat ouder bericht, maar daarom niet minder interessant.

Subsidie Britse scholen op de tocht om intelligent design

APELDOORN – Britse vrije scholen raken mogelijk hun subsidie kwijt als ze intelligent design onderwijzen.

Dat meldt de Britse krant de Guardian. Het ministerie van Onderwijs heeft het subsidiemodel herzien en kan scholen die niet aan de gestelde onderwijscriteria voldoen de subsidie ontzeggen.

De nieuwe afspraken houden onder meer in dat vrije scholen die „visies of theorieën” onderwijzen die ingaan tegen het „gevestigde wetenschappelijk en/of historisch bewijs” hun subsidie kunnen kwijtraken.

Vrije scholen ontvangen subsidie van de overheid. De scholen worden doorgaans geleid door lokale personen of organisaties en zijn niet verplicht het nationale curriculum te volgen.

Britse wetenschappers, onder wie de evolutiebioloog Richard Dawkins, hebben positief gereageerd op de koerswijziging van de regering. „Alle maatregelen die er voor zorgen dat het creationisme niet als feit op scholen wordt onderwezen, juich ik toe”, aldus Dawkins tegenover de Guardian.

Bron

Volgens Dawkins zijn religieuze mensen intolerant. Zo intolerant dat zij andersdenkenden niet zouden accepteren.

Maar doet hij niet precies hetzelfde met de uitspraak:

Alle maatregelen die er voor zorgen dat het creationisme niet als feit op scholen wordt onderwezen, juich ik toe

Ja, hij doet precies hetzelfde. Dus is hij religieus. En hij is ook nog extreem gevaarlijk religieus. En wel vanwege het feit dat hij iets als feit onderwezen wil hebben wat helemaal niet als feit bewezen is. Wat geen wetenschappelijke basis heeft. Wat niet voldoet aan de eenvoudigste eisen van wetenschappelijk onderzoek.

Wat alleen maar dhr. Dawkins’ religieuze overtuiging weerspiegelt.

Overigens laat hij ook nog zien niet goed op de hoogte te zijn van de inhoud van zijn eigen vakgebied. Intelligent Design is namelijk niet hetzelfde als Creationisme. Dit bevestigd nogmaals zowel de religiositeit als de onwetenschappelijkheid, van zijn stellingname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *