Wetenschappelijk onderzoek loopt achter

Spread the love

Of Discovery Channel zend 20 jaar oude programma’s uit.

Ontvangen van een lezer op 27 maart 2012:

Vanmorgen op Discovery HD een repo over dieren die aardbevingen voorspellen. Dit feit was meer dan 20 jaar geleden al bekend. Waarom is daar nooit wat mee gedaan?

Volgens de onderzoeker is dit jaren gemist door wetenschappers, maar waarom stond er meer dan 20 jaar geleden al een artikel in een wetenschappelijk tijdschrift over?

Wetenschapper Jim Berkland voorspelde San Francisco aardbeving 1989 op basis van gedrag van dieren en werd maanden geschorst. Zo open is de gedachtegang vd gemiddelde wetenschapper.

Ook Kobe 1995 werd duidelijk door dieren voorspeld. Mensen reageerden niet, met 15000 doden als gevolg.

Overigens bestrijdt ik de uitkomsten van connection 1 waarin gesteld wordt dat dieren zouden reageren als hun baas kilometers verderop besluit om naar huis te gaan. De hond zou dan onrustig worden. Hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan die geen telepathische eigenschappen bij honden vast hebben kunnen stellen en mijn eigen ervaring met bijna 40 jaar honden geeft ook geen enkele indicatie van iets dergelijks.

Vraag: waarom moet de mens gebruik gaan maken van dure kwetsbare en mogelijk onbetrouwbare systemen, terwijl we in de dieren een prima gratis goed en milieuvriendelijk werkend systeem hebben?

Menselijke systemen hebben altijd tekortkomingen, terwijl we in de dieren om ons heen prima, gratis, en ook nog eens gezellig, waarschuwingssysteem hebben. Honden zijn ook een prima alarmsysteem tegen inbraak, dus 2-in-1.

Als leek kan ik al diverse omstandigheden verzinnen waardoor menselijke systemen falen. Storingen aan electronica, een kapotten sensor, vastgelopen software, geen communicatie mogelijk door te sterke elektromagnetische straling, een uitgevallen communicatienetwerk, en ga zo maar door.

Eigenlijk is het dus van de zotte dat de wetenschap miljoenen en miljoenen uitgeeft aan een altijd gebrekkig blijvend systeem, terwijl een perfect werkend gratis systeem tot onze beschikking hebben. Dat is nog eens geldverspilling.

Bron: via email ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *