Moeders Srebrenica kunnen VN niet aanklagen

Spread the love

AMSTERDAM – De Verenigde Naties kunnen niet voor de Nederlandse rechter worden gedaagd. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag (13 april 2012 – red.) bepaald.

De Moeders van Srebrenica wilden de Verenigde Naties en de Nederlandse staat aanklagen, omdat ze vinden dat ze de verplichting om de moslimenclave Srebrenica te beschermen niet is nagekomen.

Het gerechtshof in Den Haag had twee jaar geleden bepaald dat de immuniteit van de VN absoluut is. Daarop stapten de moeders naar de Hoge Raad.

Nederland en de VN hadden volgens de moeders te weinig gedaan om de achtduizend moslimmannen in de Bosnische enclave te beschermen.

Nationaal

De hoogste rechter van Nederland neemt de conclusie van het hof over. “De VN kan niet worden gedaagd voor enig nationaal gerecht.” De zaak die de moeders wilden aanspannen tegen de VN is door de uitspraak gestopt. De zaak tegen de Nederlandse staat kan wel doorgaan.

De moord op de mannelijke bevolking van Srebrenica vond plaats in de zomer van 1995. Ondanks de status als ‘veilig gebied’ konden de soldaten van Dutchbat niet voorkomen dat de Bosnisch-Servische troepen van Ratko Mladic de stad innamen. Mladic en zijn politieke leider Radovan Karadzic staan terecht voor het Joegoslaviëtribunaal.

Bron

Aanhangers van de Nieuwe Wereld Orde-theorieën zullen waarschijnlijk gelijk “zie je wel!” roepen. En in deze ben ik ook nog geneigd ze gelijk te geven.

Wie zich een beetje verdiept in de geschiedenis van de VN (zie bijvoorbeeld eerdere artikelen als

Uitleg over de anti-Israël houding van de VN
Waarom heeft de VN zo’n hekel aan Israël?
en
Moord toegestaan met instemming VN?

is ook op de hoogte van de vreemde manier van totstandkoming van stemmen binnen de VN. Vanwege de scheve verhouding van de macht binnen de VN is het vreemd dat de VN niet op het matje kan worden geroepen door de bevolking. Hiermee heeft de VN feitelijk, van de Nederlandse Hoge Raad, de status van een dictatorschap gelegaliseerd gekregen.

Door de uitspraken van zowel het gerechtshof als de Hoge Raad, hebben zij de VN bevestigd als een almachtige partij, die kan doen en laten wat zij wil, zonder door enige rechterlijke macht te worden gecorrigeerd. Dit is natuurlijk geheel passend in het teken van de eindtijd, maar een blunder van de bovenste plank van zowel het gerechtshof als de Hoge Raad.

De geschiedenis van de mensheid laat nadrukkelijk zien wat er gebeurd als één partij onbeperkte macht krijgt en ook nog eens niet ter verantwoording kan worden geroepen. Blijkbaar is het ook op het niveau van de rechtsspraak waar dat de mens niet leert van de geschiedenis en dat de geschiedenis zich daarom herhaalt.

Laten we wel beseffen dat de VN een zo goed als wereldwijde macht is. De gevolgen van een dictatorschap op wereldniveau kunnen dan ook niet anders dan verschrikkelijk zijn. We weten dat dit voorspeld is. Zou het dan toch vanuit de VN komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *