De eindtijd zou binnen één generatie na Jezus plaatsvinden

Spread the love

Dit is een tegenwerping die we nog niet veel hebben gehoord, maar we kwamen hem tegen op Staatgeschreven.nl.

Omdat een weerlegging (van vele) in dezelfde thread staat, nemen we die hier over.

In de grondtekst staat daar een woord wat onder meer vertaald kan worden met geslacht, maar ook met geboorte, afstamming. Het heeft onder meer de betekenis ‘wat geboren is, mensen van dezelfde stam, een gezin’.

Het kan ook betekenen ‘de hele menigte mensen die in dezelfde tijd leven’, de betekenis die er binnen de atheïstische religie aan gegeven wordt, maar de reactie van Roos maakt al duidelijk dat dat hier niet bedoelt is.

Zoals vaker, en dit verschijnsel kennen we ook in de Nederlandse taal, kunnen woorden meerdere betekenissen hebben en ligt het er maar net aan welke betekenis je kiest.

Beperken we het even tot het Nederlandse woord ‘geslacht‘, dan blijkt dit ook meerdere betekenissen te hebben en de eerste is:

gezamenlijke afstammelingen van een gemeenschappelijk stamvader

Dit is dus helemaal niet beperkt tot één generatie. Sterker nog: De beperking van één generatie is volgens de van Dale helemaal niet van toepassing!

Zoals je ziet komt de Bijbelse betekenis van geslacht, mensen van dezelfde stam, nog steeds letterlijk overeen met de betekenis die van Dale geeft: gezamenlijke afstammelingen van een gemeenschappelijk stamvader. Nergens is dus sprake van één generatie.

Enkele andere:
Een andere reden is dat Jezus Zelf heeft gezegd dat Hij terugkomt als een dief in de nacht. Op een moment dat niemand Hem verwacht. Als Hij werkelijk binnen één generatie terug zou komen zou deze uitspraak niet kloppen.

Nog een reden is dat de profetie dat de staat Israël hersteld zou moeten zijn niet uit zou zijn gekomen. Jezus had voorspeld dat de Tempel verwoest zou gaan worden, een profetie die in het jaar 70 uit is gekomen. Omdat echter ook voorspeld was dat de staat Israël hersteld zou zijn kon de eindtijd niet plaatsvinden in de generatie van Jezus.

Ook staat er duidelijk in de Bijbel dat er een periode zou zijn waarin de offerdienst gestopt is, maar dat deze ook weer plaats zal gaan vinden. Aangezien dat ook nog steeds niet het geval is, is het dus duidelijk dat we wel tegen de eindtijd aan zitten, maar nog net niet helemaal. Het is echter wel zo dat alle bouwmaterialen voor de bouw van derde Tempel klaarliggen en deze dus in recordtijd gebouwd zal kunnen gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *