Moslimfundamentalisten onthoofden moeder in Somalië

Spread the love

Islamitische extremisten van de Al Shabaab milities hebben vorige week in het openbaar een moeder van twee meisjes en haar neef onthoofd in zuidoost Somalië nadat ze ontdekten dat de twee Christen waren.

In de havenstad Barawa riepen de extremisten op 4 maart de inwoners van de plaats op naar het centrum te gaan om getuige te zijn van de executie van de 42-jarige moeder, Sadia Ali Omar en haar 35-jarige neef Osman Mahamoed Moge, aldus lokale bronnen. Voor ze werden gedood verkondigde een van de militanten “wij weten dat deze twee personen Christenen zijn, die kort geleden terugkeerden uit Kenia. Wij willen alle ondergrondse Christenen, die in een gebied van jihadisten leven, eruit gooien.” Dat zei een inwoner van de plaats die om veiligheidsredenen zijn naam niet wilde noemen.

De dochters van Omar, een van 8 en een van 15 jaar, waren volgens verschillende bronnen getuige van het vermoorden van hun moeder. Het jongste meisje schreeuwde dat iemand haar moeder moest redden. Een vriend van het gezin hielp de kinderen, wier namen onbekend bleven, naar een andere plaats te brengen. “We zijn bang dat Al Shabaab de twee kinderen zal proberen op te sporen om ze daarna eveneens te doden, “zeiden buurtbewoners. De militanten van Al Shabaab hebben gezworen het land te willen zuiveren van Christenen die in het geheim de islam verlaten hebben. Daar staat de doodstraf op. Omar en Moge raakten verdacht vanwege hun onregelmatige bezoek van de moskee voor het vrijdaggebed. Vooral Omar werd verdacht omdat ze zei dat ze thuis zou bidden.
Bronnen zeggen dat Al Shabaab spionnen heeft in heel Somalië. Somaliërs die in het grotendeels Christelijke Kenia hebben gewoond, zijn al heel gauw verdacht. Omar had volgens plaatselijke bronnen zeven jaar in de buurt van Nairobi gewoond. Haar man werd in 2011 ziek en keerde terug naar Somalië, waar hij stierf.

Bron: Kerk in Nood

Eén antwoord op “Moslimfundamentalisten onthoofden moeder in Somalië”

  1. Heel triest om te lezen dat er vervolging van christenen is in Somalie.

    Dat de mensen geen Gods dienst vrijheid en zelf te kunnen kiezen.

    Geen enkel geloof mag dwingend zijn. De mens moet een vrije keus hebben.

    We moeten deze actie dan ook verwerpen.Laten we bidden voor eenheid en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *