Gruwelijke groene stroom

Spread the love

“Stroom opgewekt met geaborteerde foetussen Britse ziekenhuizen”, aldus een schokkende kop in de Volkskrant van 25 maart jongstleden.

Het artikel is geschreven naar aanleiding van een documentaire van Channel 4 een avond eerder

U kunt het hele artikel hier lezen, maar een paar schokkende quotes zullen we hieronder plaatsen

een academisch ziekenhuis in Cambridge heeft de lichaampjes van 797 foetussen gebruikt voor het opwekken van haar eigen groene stroom.

te horen kreeg dat de foetus ‘met de rest van afval van die dag zou worden verbrand’.

In sommige gevallen zouden de artsen ouders hebben voorgehouden dat de foetussen zouden worden gecremeerd, terwijl ze eigenlijk bedoelden dat stoffelijke resten als biomassa in een verbrandingsoven zouden worden gegooid.

Tien ziekenhuizen hebben toegegeven dat ze zich aan deze praktijk hebben bezondigd.

 

Het gebrek aan invoelingsvermogen binnen de Engelse zorg komt regelmatig ter sprake. Vorig jaar nog verscheen er een dik rapport over de surreële wanpraktijken in het ziekenhuis van Stafford.

Verpleegkundigen waren daar vaak zo druk met het aankruisen van hokjes, dat patiënten urenlang om hulp moesten smeken en receptionisten op de eerste hulp ertoe overgingen zelf de eerste diagnoses te stellen. Honderden mensen zouden onnodig zijn gestorven.

En dan moet ik even terugdenken aan een lezing die ik een paar weken geleden bijwoonde waar de spreker verklaarde dat Engeland sinds 1947 feitelijk in een neergaande lijn zit. Dit artikel lezend, snap ik opeens goed wat hij bedoelt.

Commentaar lijkt me verder overbodig

Lees het hele artikel op de Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *