nu.nl negeert journalistieke objectiviteit … again.

Spread the love

Het is niet de eerste keer dat een artikel op nu.nl bomvol politieke overtuigingen staat en elke vorm van objectiviteit mist.

Het artikel: http://www.nu.nl/buitenland/3794356/israel-keurt-nieuwbouw-westelijke-jordaanoever-goed.html

Ik zal het artikel hieronder op hoofdpunten bespreken, dus er niet alles uithalen.

Israël keurt nieuwbouw Westelijke Jordaanoever goed

Israël gaat akkoord met de bouw van 1.500 huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem.

Israël keurt nieuwbouw Westelijke Jordaanoever goedFoto:  AFP

Volgens het internationaal recht is er GEEN sprake van een bezetting. Leest u dit artikel nog eens: https://www.eindtijd.eu/2012/01/zijn-israelische-nederzettingen-echt-illegaal/

Daarnaast is de term …oever volslagen onlogisch. Dit zou namelijk betekenen dat Amersfoort aan de oever van de Noordzee ligt, maar als je dat in de dagelijkse praktijk zou zeggen vind iedereen dat vreemd. Waarom hier dan wel? Ook hier hebben we al vaker over geschreven, maar de Nederlandse media kiezen er blijkbaar bewust voor om de media te misbruiken voor het verspreiden van een bepaald politiek standpunt dan eerlijke en objectieve berichtgeving.

De krant Times of Israël meldt donderdag dat het ministerie van Volkshuisvesting aanbestedingen heeft uitgeschreven voor de nieuwbouw.

Minister van Huisvesting Uri Ariel noemde het bouwplan een reactie op de vorming van een ”Palestijnse terreurregering” begin deze week.

Dit lijkt mij een logische reactie. Het is WEER de palestijnse kant die dwars ligt. Waarom probeert nu.nl dit in de schoenen van Israël te schuiven? De vorming van deze regering is niets anders dan de zoveelste bom onder het vredesproces. Dat beseft Abbas drommels goed en hij geeft voor de zoveelste keer het signaal af dat ook hij geen vrede wil.

Je kunt van Israël niet verwachten dat ze gaan onderhandelen met een partij die letterlijk in haar documenten heeft staan dat het doel de totale vernietiging van Israël is. Dat verwachten getuigt van een belachelijke naïviteit.

Na jaren van bittere en soms bloedige tweestrijd installeerden de Palestijnse bewegingen Fatah en Hamas maandag een regering van nationale eenheid. Israël beschouwt Hamas als een terreurgroep en wil niet samenwerken met de nieuwe Palestijnse regering.

Israël? Hamas wordt door alle westerse politici beschouwd als een terreurorganisatie! Vreemd dat hier alleen Israël genoemd wordt, maar bijvoorbeeld niet de Nederlandse die Hamas ook als terreurorganisatie beschouwd. De terminologie ‘regering van nationale eenheid’ is werkelijk te zot voor woorden! Wij hebben hier geen terreurorganisaties, maar geen enkele Nederlander zou het accepteren als onze regering samen zou gaan werken met criminele organisaties en vervolgens tegen ons als burgers zou zeggen dat dit de nieuwe ‘regering van nationale eenheid’ is. Laat staan met een terreurorganisatie.

Onze veiligheidsdiensten houden diverse islamitische organisaties in de gaten. Hoe kan nu.nl dan de zotheid hebben om van Israël te verwachten dat zij deze regering gaan erkennen terwijl een deel van die regering niet eens door onze regering erkent kan worden omdat het een terreurorganisatie is?

In 2012 heeft Hamas nog politieke tegenstanders eenvoudigweg vermoord (https://www.eindtijd.eu/2012/11/achter-motor-meegesleurde-spion-blijkt-politieke-rivaal-van-hamas/). Geen enkel respectabel mens zou met zo’n organisatie willen samenwerken, laat staan hen erkennen als onderdeel van een regering.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de eenheidsregering maandag beëdigd. De ceremonie ging ondanks onderlinge geschillen op het laatste moment door.

Netanyahu

Israël sluit gesprekken met de Palestijnse eenheidsregering uit. Premier Benjamin Netanyahu heeft toestemming gekregen om verdere sancties in te stellen tegen het nieuwe bestuur op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Netanyahu riep de internationale gemeenschap zondag al op de nieuwe regering niet te erkennen.

Abbas zegt dat de zorgen van Israël ongegrond zijn, omdat de regering gaat bestaan uit technocraten die geweld afzweren en de staat Israël erkennen.

De reactie van Israël is niet meer dan terecht. Deze daad is een rechtstreekse oorlogsdaad tegen de staat Israël. Israël heeft de plicht om haar eigen burgers te beschermen. Dat Hamas en Fatah haar eigen burgers misbruikt in deze oorlog is hun verantwoordelijkheid en dit gebrek aan verantwoordelijkheid voor hun eigen burgers laat al zien dat we deze oorlogsregering vooral niet serieus kunnen nemen.

Nu.nl gaat keihard onderuit door deze gekleurde berichtgeving die voor een deel de werkelijke feiten eenvoudigweg negeert.

Ter info over de herkomst van de naam Fatah:

De Arabische naam van de groep kon worden verkort tot het acroniem HaTaF, maar dat woord – dat ‘een plotselinge dood’ betekent – was natuurlijk een slechte keus. Daarom had hij de letters omgedraaid om het woord FaTaH te vormen, wat in het Arabisch ‘de opener’ betekent.
Bon: Arafat was mijn held

De achtergrond van de naam Fatah is dus niet anders dan militant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *