Israëlische premier wil Palestijnse regering niet erkennen

Spread the love

Op 1 juni verscheen er weer eens een vreemd artikel in de media met de titel:

Israëlische premier wil Palestijnse regering niet erkennen

Wat moeten we hier nu van denken?

We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar eigenlijk is het te zot voor woorden. De titel suggereert dat Israël dwars ligt, maar feit is en blijft dat Hamas door de internationale gemeenschap een erkende terroristische organisatie is.

Dan rest er maar één eenvoudige vraag aan de redactie van bijvoorbeeld nu.nl:

Hoe kun je een terroristische organisatie erkennen als officiële regeringspartij?

Zou je dat namelijk doen, dan legaliseer je daarmee de terroristische acties van deze terroristen en verleend ze ook nog eens diplomatieke onschendbaarheid!

Waar het artikel van nu.nl ook volledig aan voorbij gaat is het feit dat Hamas niet zozeer aan de macht is, maar de macht eenvoudigweg gegrepen heeft. Hamas is zeven jaar geleden inderdaad ‘democratisch’ gekozen (we gaan voor het gemak even niet in op de vraagtekens die bij deze ‘democratie’ gesteld kunnen worden), maar in tegenstelling tot een echte democratie hebben zij nooit meer verkiezingen uitgeschreven omdat ze ook wel weten dat ze die nooit meer zullen winnen.

Feitelijk is Hamas dus illegaal aan de macht in Gaza en heeft geen enkele rechtsgeldige regeringsmacht. Zij hebben de macht naar zichzelf toegetrokken en weigeren deze af te staan. Het is niet meer en niet minder dan een militante dictatuur die door het Westen terecht afgewezen wordt vanwege haar op haat gebaseerde propaganda en antisemitische terroristische acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *