Italiaanse journalist verklaart dat Hamas achter raketaanval zat

Spread the love

Het is uitgebreid uitgemeten in de media: Israël zou een aanval hebben gepleegd op school waarbij 10 kinderen om het leven kwamen. Een Italiaanse reporter komt, nu hij onder Hamas-beperkingen uit is, met een ander verhaal

De media namen direct het verhaal van Hamas over en vertelden dat Israëlische raketten waren afgeschoten op een school en het al-Shifa ziekenhuis. De IDF verklaarde niet op deze locaties te hebben geschoten en dat de explosies veroorzaakt waren door verkeerd afgeschoten Hamas of jihad raketten.

Maar een Italiaanse journalist die net uit Gaza is gekomen verteld de waarheid, nu hij niet meer bang hoeft te zijn voor vergelding door Hamas: Israël had gelijk.

Ook een journalist van de Wall Street Journal kwam tot de conclusie dat het aannemelijker was dat schade was veroorzaakt door een Hamas raket. Hij verwijderde zijn tweet later onder de verklaring dat de tweet speculatief zou zijn geweest.

Schade veroorzaakt door verkeerd gevuurde raket
Journalist Wall Street Journal is van mening dat deze schade veroorzaakt werd door Hamas, niet door Israël

Ook Nick Casey verwijderde een tweet over het feit dat Hamas het ziekenhuis veilig genoeg achtte voor het geven van interviews.

Tweede verwijderde tweet

 

Beide tweets werden verwijderd na bedreiging van de journalisten.

Bron: http://pamelageller.com/2014/07/italian-journalist-leaves-gaza-tells-truth-free-hamas-retaliation-hamas-killed-kids.html/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *