Hoe lang gaat het nog duren?

Spread the love

Voordat de media weer objectief berichtgeving kunnen doen?

Een korte quote uit een bericht:

Sinds het Israëlische offensief in de Gazastrook zijn meer ongeveer 1.800 Palestijnen omgekomen, overwegend burgers. Aan Israëlische zijde zijn 66 mensen omgekomen, overwegend militairen.

Bron: nu.nl

Uiteraard hoeven media niet te zorgen voor onderbouwing van de gegevens en zijn ze vrij om zich te laten te misbruiken voor propaganda, maar in het begin van deze oorlog durfden ze tenminste nog toe te geven dat de cijfers vanuit Hamas klakkeloos over werden genomen.

Dan rijst de vraag hoe serieus je de media kunt nemen. De cijfers zijn verstrekt door een organisatie die keer op keer de ‘staakt-het-vuren’-bestanden verbreekt, burgers inzet als menselijk schild, humanitaire fondsen misbruikt voor de bouw van tunnels om terroristische aanslagen uit te kunnen voeren, etc, etc.

Waarom worden deze oncontroleerbare cijfers steeds weer klakkeloos overgenomen? Hoe komen ze er bij dat het merendeel burgerslachtoffers zijn? Hamas heeft geen uniform waardoor ze herkenbaar zijn, dus wie bepaalt wie een burgerslachtoffer is en wie niet? Waarom vind er geen controle van de cijfers plaats VOORDAT deze geplaatst worden? Dit is geen journalistiek, dit is propaganda.

Uit een eerder bericht bleek al dat het aantal burgerslachtoffers op basis van door Al-Jazeera verstrekte informatie, veel lager ligt dan de media in Nederland keer op keer maar weer blijven berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *